Joker

sobota, 1. 2. 2020, .

Že pred izidom filma o najbolj znanem negativcu v stripovskem svetu se je začelo šušljati, da bo "novi" Joker, Joaquin Phoenix, nagrajen z oskarjem za vlogo, ki je zaznamovala že legendarnega Jacka Nicholsona in pokojnega Heatha Ledgerja. Poleg Joaquina bomo v filmu videli tudi z oskarjem nagrajenega Roberta De Nira, za režijo in produkcijo pa je poskrbel nominiranec za oskarja Todd Phillips, kreator trilogije Prekrokana noč (The Hangover).

In novi Joker je res prejel 11 nominacij za nagrado oskar, med drugim tudi nominacijo za najboljši film, najboljšega režiserja in najboljšega igralca v glavni vlogi!

JOKER je nikoli povedana zgodba o enem izmed najbolj znanih negativcev v stripovskem svetu. Joker je izmišljen lik, ki se pojavlja v DC stripih, ustvarili pa so ga Jerry Robinson, Bill Finger in Bob Kane. Prvič je je pojavil daljnega leta 1940 v stripu Batman. Skozi svoja stripovska pojavljanja je Joker prikazan kot visoko inteligenten kriminalec, njegova karakterizacija pa se je skozi različna obdobja zelo spreminjala.

Žanrkriminalni triler
Izvirni naslovJoker
DržavaZDA, Kanada
Leto2019
ScenarijTodd Phillips, Scott Silver
RežijaTodd Phillips
IgrajoJoaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Marc Maron
Dolžina2h 2min (122min)
DistribucijaBlitz Film & Video Distribution
Cena vstopnice5 €

Warner Bros. Pictures prinaša film o najbolj znanem negativcu mesta Gotham - Jokerju. Do sedaj smo v vlogaj Jokerja videli legendarnega Jacka Nicholsona in pokojnega Heatha Ledgerja, zdaj pa to mračno in izjemno zahtevno vlogo prevzema Joaquin Phoenix. Poleg njega bomo v filmu videli tudi z oskarjem nagrajenega Roberta De Nira, za režijo in produkcijo pa je tokrat zaslužen z oskarjem nominiran Todd Phillips.

Warner Bros. studio je opisal film kot "raziskovanje človeka, katerega je družba zavrgla in ni zgolj študija osebnosti ampak tudi opomnik sodobnemu svetu."

"Počutim se edinstveno. Težko je opisati svet, v katerem sem se znašel", je povedal Joaquin Phoenix. "Ustvarjamo nekaj najmočnejšega, kar ste kdaj videli."