Notice: Undefined index: vimeoId in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Video/Frame/view.php on line 9
Grinch (3D) - Kulturni dom Krško

Grinch (3D)

animirana družinska komedija

Čudaški Grinch živi samotarsko življenje v jami blizu mesteca Kdolsko. Družbo mu dela zvesti prijatelj, psiček Maks. Svoje bivališče sta si uredila z izumi in izpopolnjenimi tehničnimi napravami, ki jima lajšajo vsak dan. Grinch se pretežno zadržuje doma, prebivalce Kdolskega vidi le takrat, ko mu zmanjka hrane in mora po nakupih. Vsako leto pa mu prebivalci Kdolskega, Kdoji, dneve pred božičem pokvarijo z vedno večjimi, svetlikajočimi in glasnimi praznovanji. In ker se letos Kdoji odločijo, da bo božič še trikrat večji kot običajno, Grinchu prekipi in se odloči, da bo ukradel božič. Da bo naposled le imel mir in tišino, se odloči, da se bo na predvečer božiča preoblekel v Božička.

Žanr Animirana družinska komedija
Izvirni naslov The Grinch
Država ZDA, Kitajska
Leto 2018
Scenarij Michael LeSieur
Režija Yarrow Cheney, Scott Mosier
Glasovi Goran Hrvaćanin, Julija Golob, Jernej Kuntner
Dolžina 1h 30min (90min)
Distribucija Karantanija Cinemas
Cena vstopnice 5,5 €

 

Animirani film od ustvarjalcev uspešnih animacij Jaz, Baraba, Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov in Zapoj, v naše kinematografe prihaja konec leta. V animaciji, ki bo sinhronizirana v slovenščino, je nesramnemu zelenemu bitju svoj glas posodil igralec in komik Goran Hrvaćanin, ki se je ob snemanju neizmerno zabaval.

ZANIMIVOSTI:

Illumination in Universal Pictures predstavljata animirano pustolovščino, ki je zasnovana po zgodbi Dr. Seussa, enega najbolj priznanih ameriških avtorjev otroške literature. Ustvaril je lik Grincha, ciničnega in čemernega možica, ki si zada cilj, da ukrade božič.


Grinch je prvi animirani film produkcijske hiše Illumination, ki je posnet po istoimenskem filmu iz leta 2000, v katerem je glavno vlogo Grincha odigral komik Jim Carrey.


Gre za najnovejšo animacijo produkcijske hiše Illumination. Pred Grinchem so ustvarili več izjemno uspešnih in priljubljenih risank, kot so Zapoj, tri dele Jaz, baraba, Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov, Lorax, Minioniin Hop.


Ustvarjalci so si izvirno zamislili napovedi novih uspešnic - v tretjem delu filma Jaz, baraba (2017) je najstarejša Grujeva hčerka Margo nosila majico s podobo Grincha na sprednji strani, kar je bila očitna napoved prihajajočega animiranega filma Grinch. V prvem delu Jaz, baraba (2010) pa je Margo nosila majico s podobo možica Loraxa in tako napovedovala animacijo Lorax (2012), ki je tudi posneta po zgodbi Dr. Seussa. Tudi v drugih animacijah najdemo očitne napovedi - v Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov (2016) je na zadnji strani avtobusa, ki so ga živali ukradle, oglas za gledališko predstavo Zapoj in tako napoved nove animirane uspešnice Zapoj (2016).