Film na oko: Ptice selivke

Nazaj

torek, 13. september 2016

Film na oko: Ptice selivke
:
Za deseti rojstni dan Cathy od svojega očeta dobi zelo nenavadno darilo: jajce. Iz njega se izleže račka. Ker je prav tedaj v sobi Cathyna najboljša prijateljica Margaux, jo ima mala račka za svojo mamo. A Margaux je na invalidskem vozičku, zato bi za račko le težko skrbela, pa tudi njena starša nista preveč navdušena nad novo hišno ljubljenko, zato se je hočeta znebiti. Bo prijateljicama uspelo rešiti malo račko, da bo lahko srečno zaživela v ribniku z drugimi racami?
 
Prizemljen in iskren film je prejel že več kot 18 festivalskih nagrad, med najvidnejše pa se uvrščajo nagrada Evropske zveze za otroške filme, velika nagrada za najboljši film na mednarodnem festivalu otroških filmov v New Yorku ter nagrada za najboljši film na mednarodnem festivalu BUFF v švedskem Malmöju.
 
OLIVER RINGER o eni izmed glavnih tematik filma: »Danes smo tako odrasli kot otroci tako pod nadzorom, da nas je strah vsakega kančka svobode. Mobilni telefoni omejujejo otroke in njihovo avtonomijo, saj dovoljujejo staršem, da jim nenehno sledijo. V filmu nas je zanimalo, kako se otroci spopadajo z minimalistično svobodo.«

Predstave

Les oiseaux de passage
8+
Belgija, Francija, 2015, 84 min 
Režija: Olivier Ringer
Scenarij: Yves Ringer, Olivier Ringer
Produkcija: Yves Ringer, Antoine Simkine
Igralci: Clarisse Djuroski, Léa Warny
Cena vstopnice: 4 €
Film na oko: Ptice selivke
Film na oko: Ptice selivke

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000