Dune: peščeni planet

znanstveno-fantastična pustolovščina

Z oskarjem nominiran režiser Denis Villeneuve (Prihod, Blade Runner 2049) v sodelovanju z Warner Bros. Pictures in Legendary Pictures prinaša filmski spektakel DUNE: PEŠČENI PLANET, adaptacijo istoimenskega romana Franka Herberta.

Žanrznanstveno-fantastična pustolovščina
Izvirni naslovDune
DržavaZDA, Madžarska, Kanada
Leto2020
RežijaDenis Villeneuve
IgrajoTimothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa, Stellan Skarsgård, Stephen McKinley Henderson, Josh Brolin, Javier Bardem, Zendaya, …
Dolžina2h 35 min (155 minut)
DistribucijaBlitz film & video distribution
Cena vstopnice5 €

Mitsko in čustveno nabito junaško potovanje, Dune, pripoveduje zgodbo Paula Atreidesa, briljantnega in nadarjenega mladeniča, rojenega v izjemno usodo, ki je izven njegovega razumevanja in ki mora potovati na najnevarnejši planet v vesolju, da bi zagotovil prihodnost svoje družine in svojih ljudi. Ko zlonamerne sile zapadejo v eksploziven konflikt zaradi ekskluzivne oskrbe planeta z najdragocenejšo obstoječo dobrino, ki lahko sprosti največji potencial človeštva, bodo preživeli le tisti, ki bodo lahko premagali največjega sovražnika - svoj lasten strah. 

V filmu igrajo nominiranec za oskarja Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, nominiranec za oskarja Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Stephen McKinley Henderson, Jason Momoa, Chang Chen, oskarjevec Javier Bardem David Dastmalchian in drugi.

Villeneuve je režiral DUNE: PEŠČENI PLANET po scenariju, ki ga je spisal sam skupaj z Jonom Spaihtsom in Ericom Rothom po istoimenskem romanu Franka Herberta. Villeneuve je tudi produciral skupaj z Mary Parent, Cale Boyter in Joejem Caracciolom Jr. Izvršni producenti so Tanya Lapointe, Joshua Grode, Herbert W. Gains, Jon Spaihts, Thomas Tull, Byron Merritt in Kim Herbert.

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000