Notice: Undefined index: vimeoId in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Video/Frame/view.php on line 9
Drobižki 2 - Kulturni dom Krško

Drobižki 2

animirana pustolovščina

Na velike ekrane se po petih letih vračajo Drobižki, majhne žuželke, ki doživljajo nepričakovane pustolovščine in s svojim nekonvencionalnim humorjem zabavajo tako mlade kot malo starejše gledalce. Potem ko se je pikapolonica v prvem delu spoprijateljila z mravljami in jim pomagala braniti mravljišče, se bo v drugem delu po nesrečnem naključju znašla daleč od doma in tam reševala dom novih prijateljev.

SINHRONIZIRANO

Žanranimirana pustolovščina
Izvirni naslovMinuscule - Les mandibules du bout du monde
DržavaFrancija, Kitajska
Leto2018
ScenarijHélene Giraud, Thomas Szabo
RežijaHélene Giraud, Thomas Szabo
Dolžina1h 32min (92min)
DistribucijaKarantanija Cinemas
Cena vstopnice5 €

V mirni vasici na jugu Francije, v majhni tovarni, kjer izdelujejo kostanjev namaz, mlada in neustrašna pikapolonica ponesreči pade v kartonsko škatlo, ki jo pošljejo na otok Gvadelup v Karibskem morju. Njen oče se nemudoma odpravi na rajsko otočje iskat svojega otroka in ga pripeljati domov. Ko pa končno prispe na drugo stran oceana, je pred očetom dvojno poslanstvo: najti svojega otroka in rešiti dom njegove nove prijateljice pikapolonice, ki mu grozi uničenje zaradi gradbišča. Na srečo mu bosta na pomoč priskočila stara prijatelja - črna mravlja in pajek -, ki bosta od doma prihitela na pomoč.

Pred petimi leti smo v prvem delu animirane pustolovščine Drobižki spoznali mlado in neustrašno pikapolonico, ki se je v bitki za kockami sladkorja, ki so jih žuželke našle v travi po pikniku nekega para, spoprijateljila z eno od črnih mravelj in ji pomagala braniti mravljišče pred napadom rdečih mravelj. Režiserja Hélène Giraud in Thomas Szabo sta želela narediti pustolovski film, podoben Gospodarju prstanov, a v svetu žuželk. Ustvarila sta realistične like, pustolovščina je brez dialogov, insekti pa so brez obrazne mimike. Drobižki so sprva ugledali luč sveta kot kratek film, kasneje pa so ga razširili v televizijsko serijo, ki ni osvojila le Francije, ampak tudi druge dele sveta. Po seriji sta avtorja ustvarila še celovečerni film.