Doktor Sleep

nedelja, 10. 11. 2019, .

Žanrgrozljivka / triler 
Izvirni naslovDoctor Sleep
DržavaZDA
Leto2019
ScenarijStephen King, Mike Flanagan
RežijaMike Flanagan
IgrajoRebecca Ferguson, Ewan McGregor, Jacob Tremblay, Carel Struycken, Cliff Curtis, Emily Alyn Lind, Bruce Greenwood, Zahn McClarnon, ...
Dolžina2h 31min (151min)
DistribucijaBlitz Film & Video Distribution
Cena vstopnice5 €

Doktor Sleep (deček Danny Torrance iz Izžarevanja) se v svojih štiridesetih letih bori z enakimi demoni, kot se je boril njegov oče - z nasiljem in alkoholizmom. Še vedno travmatiziran od dogodkov, ki so se zgodili v njegovem otroštvu, Torrence kmalu začne uporabljati svoj dar za komunikacijo z umirajočimi v lokalnem društvu Hospic. Njegova zgodba doživi velik preobrat, ko spozna mlado dekle Abro, s katero vzpostavi nadnaravno povezavo, saj se izkaže, da ima tudi sama podobne moči. Danny jo poskuša zaščititi pred kultom "The True Knot", katerega člani prežijo nad otroci s posebnimi sposobnostmi, da bi postali nesmrtni. 

Vlogo Doktor Sleepa bo zavzel Ewan McGregor, poleg njega pa bomo v filmu spremljali Rebbecco Ferguson (Rose the Hat), Kyliegh Curran (Abra), Cliffa Curtisa, Emily Alyn Lind, Zahna McClarnona in mnoge druge. Režiser filma je Mike Flanagan, ki je po knjigi Stephena Kinga napisal tudi scenarij.