Doba Armagedona

drama

Spoštovani!

Nocojšnja (27. 11.) projekcija filma Doba Armagedona zaradi tehničnih razlogov žal odpade. Nadomestna projekcija filma bo predvidoma na sporedu v petek, 2. 12., ob 18. uri.

Za morebitne nevšečnosti se vam iskreno opravičujemo.

 

O FILMU:

Film priznanega ustvarjalca Jamesa Graya je globoka osebna zgodba o moči družine, zapletenosti prijateljstva in generacijskem iskanju ameriških sanj.

Žanrdrama
Izvirni naslovArmageddon Time
DržavaZDA
Leto2022
RežijaJames Gray
IgrajoAnthony Hopkins, Anne Hathaway, Banks Repeta, Jeremy Strong, Jaylin Gray, Andrew Polk, Tovah Feldshuh, …
Dolžina1h 54 min (114 minut)
DistribucijaKarantanija Cinemas
Cena vstopnice5 €

Drama spremlja družino Graff, njeno globoko osebno zgodbo, moč, ki jo ima ter odraščanje in generacijsko iskanje ameriških sanj.

Režiser James Gray je ob filmu povedal: »Zgodovina in mit se vedno začneta v osebnem mikrokozmosu. Z dramo Doba Armagedona sem si prizadeval posneti najbolj intimen in jasen film, kar sem ga lahko. Zgodbo sem želel osvoboditi pasti žanra in odstraniti vse ovire za iskrenost. Najbolj od vsega sem želel biti iskren. Spomnim se, da sem napisal štiri besede na karton in ga prilepil na kamero za stalni opomin: »Ljubezen. Toplina. Humor. Izguba.« In v tem filmu je izguba dobila veliko različnih oblik. Ameriške sanje so bile vedno vidne v zgodbi, ki jo je moja družina rada pripovedovala o sebi. Z vsem srcem smo verjeli v lok širše pripovedi. Moji starši so menili, da smo dovolj modri, da ločimo mite od dejstev, vendar sem jih opazoval, kako se borijo z omejitvami, ki so del sistema, zgrajenega na zmoti brezrazredne družbe. Svet je od moje družine zahteval kompromis. Na koncu smo dali vse od sebe, a včasih to preprosto ni bilo dovolj. Naš privilegij je bil hkrati resničen in poln. To je film o trenutku v času, trenutku v preteklosti, ki odraža, kje smo danes. Rad imam ljudi v tej zgodbi. Zdaj so vsi duhovi.«

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000