Notice: Undefined index: vimeoId in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Video/Frame/view.php on line 9
Deček nevihte - Kulturni dom Krško

Deček nevihte

drama

Čudovita in brezčasna avstralska klasična zgodba Colina Thielea o nenavadnem in brezmejnem prijateljstvu, doživi upodobitev na velikih platnih. 

"Deček nevihte" je Michael Kingley, uspešen in upokojen poslovnež in dedek. Ko se mu začno prikazovati slike in podobe iz svoje preteklosti, katerih ne zna razložiti, se je prisiljen spomniti svojega dolgo pozabljenega otroštva in odraščanja na izolirani obali. Svoji vnukinji začne pripovedovati zgodbo, kako je kot deček rešil in vzgojil izjemnega pelikana po imenu gospod Percival. Njune pustolovščine ter vez, ki sta jo spletla, je imela ogromen vpliv na njegovo celotno življenje in življenja ostalih okoli njiju. 

Žanrdrama
Izvirni naslovStorm Boy
DržavaAvstralija
Leto2019
ScenarijJustin Monjo, knjiga Colin Thiele
RežijaShawn Seet
IgrajoJai Courtney, Geoffrey Rush, David Gulpilil, Finn Little, Erik Thomson
Dolžina1h 39min (99min)
DistribucijaBlitz Film & Video Distribution
Cena vstopnice5 €

Zgodbo o dečku in njegovem nenavadnem prijateljstvu z osirotelim pelikanom je leta 1966 napisal avstralski pisatelj Colin Thiele. Ker ta še vedno navdušuje mnoge bralce v Avstraliji in po svetu, je producent Matthew Street prišel na idejo, da bi jo ponovno oživil na filmskem platnu.

“Gre za univerzalne tematike. Zgodba govori o prijateljstvu, ljubezni, družini, o izgubi in upanju. Poleg tega obravnava tudi okoljsko problematiko. Sporoča nam, da moramo poskrbeti za tisto, kar nam je dragoceno. Ne le zaradi sebe, ampak tudi zaradi generacij, ki prihajajo,” pove drugi producent, Michael Boughen.

Čeprav je bil po zgodbi že posnet film leta 1976, sta se producenta odločila, da njun izdelek ne bo le “rimejk”. Dogajanje sta po vzoru Thielejeve zgodbe postavila v 50. leta, obenem pa sta ga uspela umestiti tudi v sodobni čas, kar zgodbi doda nove razsežnosti in jo ponovno in aktualizira. Začela sta iskati režiserja - nekoga, ki bo navdušen nad zgodbo in hkrati sposoben ujeti njen emocionalni naboj. Na režiserski stolček je sedel Shawn Seet, ki je z veseljem sprejel ponujeno priložnost.