Notice: Undefined index: vimeoId in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Video/Frame/view.php on line 9
Kulturni dom Krško - Deadpool 2

Deadpool 2

Iz Marvelovega vesolja herojev na velika platna prihaja nadaljevanje zgodbe o nevsakdanjem antijunaku s hudomušnim in pikrim smislom za humor. Nekdanji operativec posebnih enot in plačani morilec je testni zajček za neodobrene preizkuse, zaradi katerih pridobi pospešene sposobnosti celjenja in ozdravitve, ter se tako prelevi v svoj drugi jaz - v junaka z imenom Deadpool.

Žanr Akcijska komedija
Izvirni naslov Deadpool 2
Država ZDA
Leto 2018
Scenarij Drew Goddard, Rob Liefeld
Režija David Leitch
Igrajo Josh Brolin, Ryan Reynolds, T.J. Miller, Brianna Hildebrand, Zazie Beetz, Karan Soni, Stefan Kapicic, Leslie Uggams
Dolžina 1h 51min (111min)
Distribucija Blitz Film & Video Distribution
Cena vstopnice 4,5 €

 

Nadaljevanje filma je še bolj „noro“ od prejšnjega, polno značilnega črnega humorja in zajedljivih komentarjev glavnega junaka Wada oziroma Deadpoola. Po preživetju nesrečnih dogodkov si želi Wade Wilson uresničiti sanje in postati Poughkeepsiejev najpriznanejši rejec buldogov, hkrati pa se želi naučiti sprejemanja odprtega odnosa. Wade se na svoji poti bori s kupom najrazličnejših neznancev, da bi odkril pomen družine, prijateljstva, pa tudi domiselnih kostumov, ki jih uporablja za svoje nadvse odprto spolno življenje. V glavni vlogi je znova Ryan Reynolds, pridružila pa sta se mu tudi Josh Brolin in Zazie Beets. Svoje vloge iz prvega dela filma so ponovili tudi Morena Baccarin, T.J. Miller, Brianna Hildebrand, Leslie Uggams, Stefan Kapicic in Karan Soni.