Čudežni svet

družinski animirani film

Nazaj

ponedeljek, 14. november 2022nedelja, 4. december 2022

Čudežni svet

Od ustvarjalcev uspešnice Ledeno kraljestvo prihaja nova akcijska pustolovščina ČUDEŽNI SVET.

V animiranem filmu bomo odpotovali globoko v neraziskan in malce nevaren svet, v katerem čudežna bitja čakajo legendarno družino raziskovalcev, Cladesove, ki so si med sabo tako različni, da ta raznolikost preti njihovi zadnji in hkrati najbolj pomembni misiji.

Izvirna akcijska pustolovščina Walt Disney studiev nam bo predstavila legendarno družino raziskovalcev Clade, ki poskuša krmariti po neraziskani, nenavadni, zahrbtni deželi, skupaj z nenavadno ekipo, ki vključuje nagajivo kapljico, tri-tačkastega psa in množico požrešnih bitij.

SINHRONIZIRANO

Glasovna zasedba vključuje Miho Rodmana kot Vohljača Cladea, družinskega človeka, ki se znajde zunaj svoje cone udobja na nepredvidljivi misiji; Gabra Kristjana Trseglava kot velikega raziskovalca in Vohljačevega očeta, znanega po celem svetu in Uroša Steklaso kot Vohljačevega 16-letnega sina Ethana, ki hrepeni po novih pustolovščinah. Karin Komljanec je Meridian Clade, Vohljačeva partnerica in izurjena pilotka, Iva Krajnc Bagola pa je prevzelo vlogo Callisto Mal, bojevito vodjo Avalonije, ki vodi raziskovanje Čudežnega sveta.

Pod režijo novega animiranega filma Čudežni svet, se podpisuje Don Hall (dobitnik nagrade Oscar za “Veličastnih 6” ter “Raya in poslednji zmaj”), scenarij je prispeval Qui Nguyen (ko scenarist pri animaciji “Raya in poslednji zmaj”), producent pa je Roy Conli (dobitnik nagrade Oscar za “Veličastnih 6“ in “Zlatolaska”).

Režiser Don Hall je povedal, da so mu za inspiracijo pri tem filmu služile tako imenovane „pulp“ revije, popularni žanrski časopisi iz prve polovice 20. stoletja, ki so bili tiskani na poceni papirju. “Užival sem v listanju izdaj pulp revij, ko sem odraščal“, pravi Hall. „To so bile prave pustolovščine, v katerih je skupina raziskovalcev odkrivala čaroben skriti svet in drevesna bitja. To je bila velika inspiracija pri ustvarjanju tega animiranega filma.“

Žanrdružinski animirani film
Izvirni naslovStrange World
DržavaZDA
Leto2022
RežijaDon Hall
GlasoviMiha Rodman, Gaber Kristjan Trseglav, Uroš Steklasa, Iva Krajnc Bagola, Uroš Buh, Karin Komljanec, David Dekić – Amaro, Jaka Dolinšek, Manca Kepic, Klara Kastelec, Lucija Grm, Rok Mlinar, Srđan Milovanović, Gal Butenko Černe
Dolžina1h 35 min (95 minut)
DistribucijaBlitz film & video distribution
Cena vstopnice5 €
Čudežni svet
Čudežni svet
Čudežni svet
Čudežni svet
Čudežni svet
Čudežni svet
Čudežni svet

Uradni podatki

Stopite v stik

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000