Notice: Undefined index: vimeoId in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Video/Frame/view.php on line 9
Bumblebee - Kulturni dom Krško

Bumblebee

akcijska znanstvena fantastika

Leta 1987 si je Bumblebee našel zatočišče na odpadu v majhnem obmorskem mestecu v Kaliforniji. Poškodovanega in polomljenega ga najde dekle Charlie (Hailee Steinfeld), ki bo kmalu dopolnila osemnajst let in išče svoje mesto pod soncem. Ko mu pomaga, da si opomore, dekle kmalu ugotovi, da to le ni navaden rumen Volkswagnov hrošč.

Žanr Akcijska znanstvena fantastika
Izvirni naslov Bumblebee
Država ZDA
Leto 2018
Scenarij Christina Hodson
Režija Travis Knight
Igrajo Hailee Steinfeld, Martin Short, Pamela Adlon, John Cena, Megyn Price
Dolžina 1h 53min (113min)
Distribucija Karantanija Cinemas
Cena vstopnice 4,5 €

 

Akcijska znanstvena fantastika o prvem prihodu slavnega Avtobota Bumblebeeja na Zemljo je po dolgih ugibanjih in namigovanjih, kakšni so bili začetki rumenega Volkswagnovega hrošča na našem planetu, le dobila svoj prvi napovednik, ki je na voljo od danes dalje.

Po petih filmih o Transformerjih je tako tudi slavni Bumbleebee dobil svoj film, ki pa ne bo nadaljevanje, temveč predstavlja zgodbo pred vsemi deli o Transformerjih. Film je nastajal pod režiserko taktirko Travisa Knighta (ki je režiral risanko Kubo in dve struni, pri animaciji Coraline pa je bil glavni risar), glavna vloga pa je pripadla 21-letni igralki Hailee Steinfeld (med drugim je zaigrala v drugem in tretjem delu glasbene komedije Prava nota, Romeo & Juliet in The Edge of Seventeen).

Režiser Michael Bay, ki je režiral vseh pet filmov o Transformerjih, je pri filmu sodeloval kot producent. Kot producent je sodeloval tudi Lorenzo di Bonaventura, izvršni producenti pa so Steven Spielberg, Brian Goldner, Mark Vahradian ter Chris Brigham. Scenarij za film je napisala Christina Hodson (Unforgettable).

ZGODBA:

Leta 1987 si je Bumblebee našel zatočišče na odpadu v majhnem obmorskem mestecu v Kaliforniji. Poškodovanega in polomljenega ga najde dekle Charlie (Hailee Steinfeld), ki bo kmalu dopolnila osemnajst let in išče svoje mesto pod soncem. Ko mu pomaga, da si opomore, dekle kmalu ugotovi, da to le ni navaden rumen Volkswagnov hrošč.

V znanstveni fantastiki, kjer se Bumblebee počasi privaja na življenje na Zemlji, je priča številnim avanturam ter išče ravnovesje med dobrim in zlim, igrajo še Pamela Adlon (Better Things, Louie), John Cena (Očka proti fotru 2, Razuzdanka), Stephen Schneider (serija Broad City), Jorge Lendeborg Jr. (Spider-Man: vrnitev domov), Jason Drucker, Kenneth Choi, Ricardo Hoyos, Abby Quinn, Rachel Crow in Grace Dzienny.

O LIKU:

Bumblebee je majhen rumen Avtobot, poznan iz franšize o Transformerjih. Njegova lastnost je, da si ves čas prizadeva, da se dokaže pred drugimi Avtoboti, še posebej pred njihovim vodjo Optimusom Primom. Pogosto je pripravljen veliko tvegati, kar pa ga postavi v veliko nevarnost. Je pa zelo zanesljiv, njegova majhnost pa mu omogoča, da se lahko prebije do mest, kamor večji Avtoboti ne morejo. Bumblebee pa ni samo zaščitni znak filmov o Transformerjih, temveč se je pojavil tudi v različnih animiranih serijah o Transformerjih, stripih, knjigah in video igricah.