• Abonmaji
 • Dvorane
 • Fotogalerija
 • Publikacije
 • O nas
 • Bohoričevo leto
 • Kontakt
 • 07 488 01 94 07 488 01 90 info@kd-krsko.si

  Angry Birds Film 2

  ponedeljek, 22. 7. 2019, .

  Naši najljubši zapriseženi sovražniki, jezni ptiči in zeleni pujsi, se vračajo v nadaljevanju animiranega hita iz leta 2016. Ampak tokrat se bo sovraštvo med ptiči in pujsi zaradi nepredvidenih okoliščin korenito spremenilo. Ob novi nevarnosti, ki bo ogrozila tako ptiče kot pujse, bodo morali naši priljubljeni junaki skleniti zelo nelagodno zavezništvo. Rdeči, Žak, Bomba in Mogočni orel rekrutirajo Žakovo sestro Srebrno in sklenejo zavezništvo s pujsami Leonardom, njegovo pomočnico Kati in iznajditeljem Gabrom, da bi dosegli vprašljivo premirje in ustvarili nenavadno super ekipo, ki bo rešila njihove domove.

   

  SINHRONIZIRANO

   

  Žanranimirana pustolovščina
  Izvirni naslovThe Angry Birds Movie 2
  DržavaZDA, Finska
  Leto2019
  ScenarijPeter Ackerman, Jason Sudeikis
  RežijaThurop Van Orman
  IgrajoDove Cameron, Nora Lum, Peter Dinklage, LilRel Howery, Sterling K. Brown, Nicki Minaj, Bill Hader, ...
  Dolžina1h 36min (96min)
  DistribucijaCon film
  Cena vstopnice5 €

  Film temelji na izjemno priljubljeni videoigri o najbolj posrečenih jeznih pticah na svetu. Prvi film iz leta 2016 je uspešno prenesel čar videoigre na velika platna. Glede na neverjetno priljubljenost videoigre je bilo tak uspeh filmske različice tudi pričakovati. Angry Birds Film je navdušil ogromno gledalcev in gledalk po vsem svetu, od najmlajših do nekoliko starejših. Priredba slavne videoigre je bila namreč že od vsega začetka zasnovana kot film za vso družino in za vse starosti. In prav nič manj ne gre pričakovati od drugega dela. 

  V filmu Angry Birds Film 2 se vojna med pticami in prašiči nenadoma prekine, ko se pojavi nevarnost, ki ogrozi tako ene kot druge. Naši znani junaki Rdeči, Žak in Bomba se bodo spopadli s povsem novim sovražnikom, ki hoče prevzeti otok. Ptice in prašiči bodo morali tokrat združiti moči, saj bodo samo tako lahko premagali nevarnost, ki se jim približuje. 

  Angry Birds Film 2 je živahen, pisan in izrazito komičen animirani film za vse starosti. Poleg sinhronizirane različice si bomo film lahko ogledali tudi v izvirni različici, kjer so likom posodili glasove številni slavni igralci, kot so Peter Dinklage, Josh Gad, Danny McBride, Bill Hader, Jason Sudeikis, Awkwafina in drugi. Film sta režirala Tony Leondis in John Rice, scenarij pa je napisal Peter Ackerman. 

  Videoigra Angry Birds je globalni fenomen, za katerega lahko mirno rečemo, da je obnorel ves svet. Gre za izredno priljubljene videoigre, ki so nastale konec leta 2009 in so od takrat doživele pravo eksplozijo ter se z mobilnih telefonov razširile še na igralne konzole in osebne računalnike. Pri več kot treh milijardah prenosov na različnih platformah se Angry Birds ponaša z rekordnim številom prenosov v zgodovini brezplačnih iger. Gre torej za najuspešnejšo mobilno aplikacijo vseh časov. Zato ne preseneča, da tudi filmska priredba doživlja tako velik uspeh.