Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

Dokumentarni film meseca: JAZ SEM JANEZ JANŠA

Slovenija, 2012

Režija: Janez Janša, nastopajo: Dražen Dragojević, UBERMORGEN.COM, Vuk Ćosić, Franco in Eva Mattes, Jan Fabre, Stephen Kovats, Tim Etchells, Vaginal Davis, Mladen Dolar, Miško Šuvaković, Miroslav Košuta, Janez Janša, Janez Janša, Janez Janša in drugi

Ime. Vsak ima ime. Posamezniki, umetniki in akademiki z vsega sveta spregovorijo o pomenu in namenu osebnega imena z vidika posameznika in družbe. Slikoviti primeri iz zgodovine, popularne kulture in vsakdanjega življenja razkrivajo razloge za spremembo imen ter nas pripeljejo do preimenovanja, ki je odmevalo v Sloveniji in zunaj njenih meja. Leta 2007 so se trije umetniki včlanili v Slovensko demokratsko stranko (SDS) in uradno prevzeli ime Janez Janša. Čeprav so to storili iz osebnih razlogov, so se njihova zasebna življenja prepletla z njihovim javnim umetniškim delovanjem na načine, ki jih nihče ni mogel predvideti. Preimenovanje, označeno kot umetniško dejanje, je sprožilo celo vrsto interpretacij v domačih in tujih umetniških krogih, med novinarji in v splošni javnosti.

Film, ki je v slovenski javnosti povzročil razburjenje, še preden ga je kdorkoli videl, vas bo pripravil do tega, da boste spet poguglali svoje ime.


 

Kontaktirajte nas

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV SI30027110

Več podatkov »