TypeError: 'undefined' is not a function (evaluating 'a.V.bind(a)') https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vflkJkov1/www-embed-player.js:542 in Dh https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vflkJkov1/www-embed-player.js:529 in Ch https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vflkJkov1/www-embed-player.js:560 in Rh https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vflkJkov1/www-embed-player.js:655 https://www.youtube.com/embed/mp3ZnBqqne0?rel=0:12 Bohemian Rhapsody
Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody je močan poklon Queenom, njihovi glasbi in izjemnemu pevcu Freddie Mercury, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje ter postal eden najljubših zvezdnikov na planetu. Film spremlja strm vzpon benda skozi legendarne pesmi in revolucionaren zvok, njihov grozeči konec, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti, ter njihovo zmagovalno ponovno združitev na večer Live Aida, ko je Mercury, soočen s smrtonosno boleznijo, povedel bend v enem najveličastnejših nastopov v zgodovini rok glasbe. Pri tem pa utemelji zapuščino benda, ki je bil vedno bolj kot družina in ki vse do današnjega dne še naprej navdihuje avtsajderje, sanjače ter ljubitelje glasbe.

Predstave

Dan
Datum
Ura
petek
2. 11. 2018
20:00
petek
9. 11. 2018
20:00
nedelja
11. 11. 2018
19:00
nedelja
4. 11. 2018
18:30
ponedeljek
19. 11. 2018
17:00
Bohemian Rhapsody
Bohemian Rhapsody
Bohemian Rhapsody
Bohemian Rhapsody
Žanr Biografska glasbena drama
Izvirni naslov Bohemian Rhapsody
Država ZDA, Velika Britanija
Leto 2018
Scenarij Anthony McCarten, Peter Morgan
Režija Bryan Singer
Igrajo Joseph Mazzello, Rami Malek, Mike Myers, Aidan Gillen, Lucy Boynton
Dolžina 2h 14min (134min)
Distribucija Blitz Film & Video Distributio
Cena vstopnice 4,5 €

 

Znameniti uvod v We Will Rock You, zanosa polni refren We Are the Champions, hipnotične operne vragolije v Bohemian Rhapsody ... Le koga ne premami, da ne bi zapel vsakič, ko sliši te himne? Kdo si ne more kaj, da ne bi z nogami udarjal ob tla ob tako omanih ritmih? Kdo lahko pozabi trenutek, ko je koncert Live Aid leta 1985 nenadoma premaknil v peto prestavo, ko se je na oder prišopiril Freddie Mercury in občinstvo pripravil do vročičnega skupinskega petja?

25 let je že od smrti pevca skupine Queen, nastopaškega Freddieja Mercuryja, toda glasba živi naprej. Freddie je na novo opredelil in hkrati presegel mnoge stereotipe, podobno kot se glasba skupine Queen še vedno upira predalčkanju v tradicionalne žanre. Morda je ravno zato skupina takšen medgeneracijski, večkulturni in globalni fenomen.

Zdaj si je z emmyjem nagrajeni Rami Malek iz nadaljevanke G. Robot navlekel oprijeti triko, pograbil mikrofon in si nadel osebnost kralja popa v filmu Bohemian Rhapsody, glasnem proslavljanju glasbe Quennov in izjemnega življenja njihovega frontmana Freddieja Mercuryja.

Ob njem igrajo še Lucy Boynton (Umor na Orient Expressu) kot Mary Austin; Gwilym Lee (Jamestown) kot kitarist Brian May; Ben Hardy (The Women in White) kot bobnar Roger Taylor; Joe Mazzello (Jurski park) kot basist John »Deacy« Deacon; Aidan Gillen (serija Igra prestolov) kot prvi menedžer skupine Queen John Reid; Tom Hollander (serija Nočni receptor) kot njihov odvetnik Jim »Miami« Beach, ki je postal njihov menedžer; Allen Leech (serija Downton Abbey) kot Paul Prenter, ki je začel kot Reidov pomočnik in postal osebni menedžer Freddieja Mercuryja; Aaron McCusker (serija Brez sramu) kot Freddiejev dolgoletni fant Jim Hutton; in Mike Myers (Austin Powers) kot eden od vodilnih pri založbi EMI Records Ray Foster.

Režiral je Bryan Singer (Možje X, Superman se vrača) po scenariju Anthonyja McCartena (Najtemnejša ura, Teorija vsega), ki je s Petrom Morganom (Kraljica, serija Krona) tudi zastavil zgodbo. Producirala sta Graham King (Dvojna igra, Letalec) in Jim Beach (Brata Kray, Hotel New Hampshire).

Kot je predvideval Graham King, sta bila Brian May in Roger Taylor sprva glede projekta precej nezaupljiva, toda Kingovi izkazani producentski uspehi, med katerimi so tudi nagrajevani biografski filmi o legendah, kot sta Howard Hughes (Letalec) in Muhammad Ali (Ali), ter o nekdanjem uslužbencu Cie Tonyju Mendezu v Argu, so pomirili njune skrbi. »Prihajam iz obdobja velikih hollywoodskih filmov in zdelo se mi je, da si ta zgodba zasluži, da jo podamo na enaki ravni,« pravi producent. »Film je praznik glasbe, pa tudi nadaljevanje zapuščine Queenov in Freddieja, poleg tega pa povsem novi generaciji pokaže, kdo je Freddie sploh bil. Prikaže njegovo življenje v Zanzibarju, kako je emigriral v London, s kakšnimi predsodki se je bojeval med odraščanjem; njegovo plašnost in negotovost glede videza, kako se je bojeval na mnogih frontah, kako sijajen pisec pesmi in glasbenik je bil. Kako je v skupini našel svojo drugo družino, kako se je prerodil v izvajalca, ki presega vse okvire, a je vseskozi ostajal nekdo, ki so ga imeli radi vsi in ki si je lahko privoščil tudi povsem nezaslišano obnašanje – vse to pa uokvirja ustvarjanje zvoka, ki je bil za tisti čas inventiven in revolucionaren. Obdobje med leti 1970 in 1985 se je zdelo najbolj pomembno v življenjski zgodbi Freddieja in skupine, zato se vse konča z zmagoslavjem na koncertu Live Aid.«

May in Taylor ta bila skozi celoten ustvarjalni proces del ekipe – tako je tudi želel King; njuno sodelovanje je bil porok, da bo film ostal zvest zgodovinskim dejstvom. »Film pripoveduje njuno življenjsko zgodbo, in nihče je ne pozna bolje kot onadva,« razlaga King. »Saj lahko prebereš na tone knjig in revij, si ogledaš za ure in ure video posnetkov in intervjujev; ampak ko imaš priložnost dejansko usesti se s fantoma, ki te lahko popeljeta skozi celotno njihovo zgodovino in ti zaupata anekdote o Freddieju, za katere sicer ne bi nikdar izvedel – to mi je pomenilo neznansko veliko. Vsi smo se strinjali, da filma ne bomo posneli, če ne bo vse, kot je treba – zgodba, igralska zasedba – vse ostalo se je moralo ujemati. In če potegnem črto pod vse, mi je najpomembneje, da smo vsi, ki smo sodelovali, ponosni na naše pripovedništvo, ponosni na film o njihovih življenjskih zgodbah, ki ga bodo videli povsod po svetu.«

Kontaktirajte nas

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV SI30027110

Več podatkov »