Koncert iz cikla ARSonica 2019

Izkušena glasbenika vas bosta ob 15. obletnici sodelovanja popeljala na izjemno zvočno popotovanje  po Sloveniji. Tekom koncertne turneje, ki bo obeležila njuno dolgoletno ustvarjanje, bosta predstavila  tudi nov studijski album. Z edinstvenim koncertom, ki tradicionalno združuje z moderno predstavitvijo,  sta z unikatnimi instrumenti uglasbila zvoke slovenske pokrajine in narave. Glasbenika sta se  osredotočila na tradicionalno slovensko glasbeno zapuščino in črpala navdih iz bogate zakladnice  slovenskih narodnih pesmi.

 

Cena vstopnice: 14 €

Njun nastop temelji na poglobljenem raziskovanju slovenske glasbene dediščine (slovenska ljudska glasba, glasba različnih evropskih in neevropskih narodov), ki sta jih prepletla z vplivi modernih glasbenih zvrsti (jazz, sodobna klasična glasba ipd.). Obiskovalce bosta popeljala na glasbeni sprehod, kjer bodo izkusili ostrino slovenskih Alp, prostranost Panonske nižine in mediteranski temperament Primorske. Edinstveni glasbeni prikaz Slovenije nam s koncertom predstavi slovensko pokrajino, kulturo in običaje ter na poslušalcu pusti trajen umetniški vtis, ki ga prestavi v pristno neokrnjenost slovenske narave.  

Harmonikaš, skladatelj in fizik Janez Dovč ter multiinštrumentalist in skladatelj Boštjan Gombač sta prepoznavni imeni v svetu sodobne slovenske glasbe. Gre za nekdanja in sedanja člana številnih glasbenih zasedb (Jararaja, Katalena, Terrafolk, Caminoigra, Bast itd). Oba delujeta tudi kot avtorja, aranžerja in producenta glasbenih del zase in za druge glasbenike, v zadnjih nekaj sezonah pa sta se uveljavila predvsem kot vrhunska studijska glasbenika in solista, ne le na področju, ki ga v glasbenem smislu najbolje obvladujeta (etno glasba, world-glasba), pač pa tudi v kontekstu klasične glasbe (solistični nastopi z Orkestrom Slovenske filharmonije in Simfoniki RTV, Fool Cool Orchestra, Carmina Slovenica, Simbolični orkester).

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000