Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8
Papiro-logía - Kulturni dom Krško

Papiro-logía

torek, 3. 9. 2019, 19.00, Avla Kulturnega doma Krško

Razstavljena dela magistrskih študentov industrijskega oblikovanja prikazujejo možnosti uporabe papirja v interjerju skozi principe krožnega oblikovanja. Raznovrstni elementi se med drugim posvečajo razmisleku o zvoku, svetlobi, otroški igri in odraščanju, bivanju in delu, kot tudi trajnostnim in eksperimentalno orientiranim raziskovanjem nove uporabe odpadnega papirja. 

Razstava Papiro-logía - Krožno oblikovanje in uporaba papirja v interierju je nastala v sodelovanju Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, Inštituta za celulozo in papir ter podjetja DS Smith. V regijo Posavje je odpotovala ravno na vabilo slednjih, ki so rezultate interdisciplinarnega sodelovanja želeli predstaviti tudi v svojem lokalnem okolju.

Razstavo bodo v torek, 3. septembra 2019 ob 19. uri, otvorili Majda Androjna, direktorica podjetja DS Smith, mag. Lilijana Madjar, direktorica RRA LUR in izr. prof. Jure Miklavc, predstojnik oddelka za Industrijsko in unikatno oblikovanje, ALUO.

Razstava bo na ogled vsak dan od 3. do 20. septembra 2019 med odpiralnim časom Kulturnega doma Krško.