Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8
Ana Desetnica 2018 - Kulturni dom Krško

Ana Desetnica 2018

četrtek, 28. 6. 2018, 18.00

Mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica je je največji in najbolj obiskan festival uličnega gledališče pri nas. Na njem se vsako leto predstavijo atraktivne in kakovostne referenčne ulične skupine iz Slovenije in tujine, obenem pa ponuja prostor za prezentacijo še neuveljavljenim skupinam in eksperimentalnim projektom raznovrstnih žanrov in disciplin. Festivalski program obsega tudi cirkuške in plesne predstave ter intervencije, žive kipe, site specific performanse, inštalacije in delavnice.
 
Ana Desetnica je na ulico prvič stopila leta 1998, in vse od takrat ob začetku poletja odpira nove urbane kotičke (in prireditvene prostore) v mestih, ter jih polni z umetniškimi vsebinami, s simbolnim spreminjanjem njihove namembnosti pa vanje pogosto privablja tudi ljudi, ki običajno ne obiskujejo kulturnih dogodkov.

Tudi v Krškem Ana Desetnica postaja tradicionalna poletna prireditev, ki na urbana mestna prizorišča privabi obiskovalke in obiskovalce vseh generacij. Letos bo festival v Krškem potekal že peto leto zapored.

ANA DESETNICA - ANA KRŠKA

Mestni park pri Valvasorjevi knjižnici Krško in Ploščad pred Kulturnim domom Krško

28. 6. in 30. 6. 2018

Vstop prost

PROGRAM

Četrtek, 28. 6., Ploščad pred Kulturnim domom Krško (avla Kulturnega doma Krško v primeru slabega vremena)

18:30 - Globus Hystericus (SLO/UKR/ZDA): Pot v Tadam

Ulična predstava / 40 minut

Režija: Alenka Marinič / Igrajo: Anja Bezlova, Justin Durel, Alenka Marinič / Alla Abramova

Nekje v daljavi mestnih ulic ... se zasliši marširanje. Ko se obrneš, zagledaš za sabo tri neustrašne popotnike. Približujejo se v raztrganih oblačilih, z razmršenimi lasmi in z na obrazih izrisano odločnostjo. Za njimi je dolgo in nevarno popotovanje, popotovanje, ki jih vodi do obljubljenega kraja, označenega na zemljevidu. O kraju ne vedo veliko, vedo le, da se imenuje "TADAM"!

 

19:30 - Šugla Gledališče (SLO): Kar nosimo

Gibalno ulično gledališče / 25 minut

Ulična predstava z gibom in glasom raziskuje dimenzije človeka. Njegovo utišano prvinskost. Na ulici se človek poveže s človekom, živaljo, drevesom. 

 

Sobota, 30. 6., Mestni park pri Valvasorjevi knjižnici Krško

18:30 - Be Flat (BEL): Sledi mi

Pohodna cirkuška predstava / 60 minut

Ward Mortier in Thomas Decaesstecker se soočata in igrata z javnim prostorom tukaj in zdaj. Duo popelje gledalce in potovalne sodruge, sledilce, na akrobatsko-gledališki izlet skozi mestno okolje, ki po poti ponuja raznovrstne vsakdanjosti. Vsebina posameznega performansa je odvisna od specifike prostora, kjer se pojavi Be Flat in zato vsakokrat unikatna. Ulice postanejo oder, fasade kulise, hupanje mimo vozečih avtomobilov pa zvočna podlaga.