Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8
Žan Tetičkovič & The New Standards Trio: A Love Lane Nocturne - Kulturni dom Krško

Žan Tetičkovič & The New Standards Trio: A Love Lane Nocturne

sobota, 13. 10. 2018, 20.00

Koncert iz cikla ARSonica 2018

Cena vstopnice: 10 € v predprodaji, 12 € na dan dogodka

(za ARSonica 2018 abonma in izven)

 

Zasedba: Emmet Cohen – klavir  / Russell Hall – kontrabas  / Žan Tetičkovič – bobni in kompozicija

Skrivna srečanja, nočni sprehodi ter ljubezenske zgodbe za zmeraj ujete v ulicah New Yorka. Navdih metropolisa, ujet v pripovedih, skladbah in novih standardih iz najnovejšega opusa “A Love Lane Nocturne” skladatelja Žana Tetičkoviča predstavlja ugleden poklon velikim ameriškim skladateljem jazzovskih standardov 20. stoletja, kot so Richard Rogers, Leonard Bernstein, George Gershwin in Cole Porter. 


Zasedba, ki jo sestavljata svetovno priznana jazz glasbenika, pianist Emmet Cohen (Christian McBride Trio) in kontrabasist Russell Hall (Branford Marsalis Quartet) “The New Standards Trio” skozi novo nastale avtorske kompozicije jazz glasbo znova vrača ljudem, swingu in bluesovskim koreninam. S svojo svežino, radostjo in hipnotično plesno energijo zaprisega na dobro in osvobajujoče počutje vseh poslušalcev in jazzu ponovno vrača status popularne glasbe.


Z izjemno virtuoznostjo, liričnostjo in zapriseženostjo do tradicionalnega zvena klavirskega tria nas bo zasedba, ki je premierno nastopila v svetovno priznanem John F. Kennedy Centre for Performing Arts v Washingtonu D.C. popeljala na edinstveno potovanje in nam pričarala ikonično in nostalgično podoživetje New Yorka.