koncert

Zasedba:
Bojan Cv – violina, mandolina
Mystica  – kitara, saz
Marko Hatlak – harmonika, bobni
Matija Krivec – kontrabas, el. bas
Klemen Bračko – violina, bouzouki
Matija Krečič – violina
Posebna gostja:
Una Palliser – violina, glas

 

TERRAFOLK produkcija 
Z IRSKO VIOLINISTKO IN PEVKO UNO PALLISER
Po uspešni turnji in predstavitvi novega albuma Full Circle v Veliki Britanji in Franciji, skupina Terrafolk pripravlja predstavitev glasbe iz zadnjega albuma Full Circle tudi v Sloveniji. Nastopili bodo v razširjeni zasedbi v tako imenovani Terrafolk produkciji s člani Simboličnega orkestra. S Simboličnim orkestrom (ustanovil ga je Bojan Cvetrežnik) je v zadnjem letu skupina Terrafolk odigrala skupaj sedem celovečernih koncertov v Italiji, Franciji in Sloveniji. V tokratni slovenski turneji bo z njimi nastopila še posebna gostja, odlična irska violinistka in pevka Una Palliser.  Una že nekaj let sodeluje s skupino. Najbolj odmeven je bil njihov skupni nastop v  predstavi Full Circle (in enako imenovani plošči).  Prvi singel plošče Full Circle, na katerem Una poje in igra violo, z naslovom  Still Resist the Storm (Močnejša od nevihte) je  postala »pesem tedna« na radiu Koper in osvojil tudi naslov  »powerplay« pesmi na Radio Si International. Una sodeluje tudi z drugimi znanimi imeni iz sveta popularne glasbe kot so Emi Winehouse, Elbow, Take That in drugi.

Nova plošča Full Circle je v tujini in Sloveniji doživela zelo dober sprejem. Angleška glasbena revija Songlines jo je ocenila na primer s štirimi do pet zvezdicami, Vikend magazin pa z najvišjo možno oceno, pet zvezdic. Drugi single plošče Full Circle  Gurmanski valček (Gourmet Watltz) izzide konec januarja. 

Album Full Circle je del istoimenske glasbeno-pirotehnične predstave v produkciji »pirotehničnih čarovnikov« The World Famous iz Anglije. Predstava govori o simbolnem potovanju drevesa skozi letne čase. Premiera predstave je bila na škotskem leta 2008 pred devet  tisoč glavo množico. Premieri so sledile ponovitve v Londonu, Torinu in Stocktonu. S predstavo bodo Terrafolk, ki so avtorji in izvajalci glasbe, gostovali tudi v letu 2009 po velikih evropskih festivalih. Na februarskih koncertih skupine Terrafolk bo tako mogoče slišati tako starejši repertoar kot novejše skladbe v novi preobleki s člani Simboličnega orkestra in Uno Palliser.

Terrafolk so v letu 2009 zakorakali v 10. leto svojega delovanja. Mejnik bodo proslavili tudi  z nastopi po manjših odrih, klubih in domačih dnevnih sobah ali ulicah, kot pred desetimi leti na začetku svoje poti. Že ves čas delovanja Terrafolk čuti potrebo po oddaljevanju od zakoličenih ekonomsko poslovnih struktur in recesija nas je dodatno inspirirala za vračanje k izpolnjevanju funkcije zaradi katere je vse skupaj sploh nastalo.

www.myspace.com/terrafolk
www.myspace.com/unapalliser