Koncert iz cikla ARSonica 2018

Cena vstopnice: 10 € predprodaja, 12 € na dan koncerta

(za ARSonica 2018 abonma in izven)

Zasedba:

Johanna Schmidt – violina,
Bart Rademakers – klavir,
Stefan Berger – kontrabas,
Stefan Kremer – bobni.

TangoX se je rodil iz navdušenja in strasti, pa tudi resnobnosti, s katerima zapeljuje tango. Ob tem pa je začela rasti želja po razvijanju novih idej in ustvarjalnem igranju s tem prelepim glasbenim jezikom. Ideja je bila združitev jazza in tanga – tangoX je tako popularna zvrst tanga in nove kompozicije.


Tango zajema širok čustveni spekter, od strasti in agresivnosti, erotičnosti in predanosti, do ranljivosti in globoke osamljenosti. Glasba, ki nastane, je tako barvita, raznolika in odprta za spremembe in ustvarjalnost.


V zasedbi tangoX nastopajo štirje glasbeniki, ki so se v glasbenem svetu uveljavili v različnih formacijah. Vsem štirim so blizu kreacije »ponovnega izumitelja« tanga, Astorja Piazzolle, pionirja v graditvi mostu med svojo lastno glasbo in tradicionalnim jazzom. 


Glasbeni spekter tangaX vključuje klasike, skladbe Piazzolle, Gardela, Moresa in Troila, ter avtorska dela, ki so jih navdihnili zvoki tanga. Preplet »piazzollskih« ritmov, jazzovske improvizacije in zvokov tanga v njihovih značilnih interpretacijah ustvarja žalostno in grenko, pa vendar razvneto in erotično občutje. Zasedba navdušuje poslušalce s harmonično glasbeno interakcijo in izvedbo, pa tudi s pristno igrivostjo glasbenikov na odru.