"K večnemu miru - glasbeni etos za 21. stoletje"

Slavnostni koncert ob 25-letnici orkestra

Brezplačne vstopnice

(Rezervacija in prevzem vstopnic na blagajni Kulturnega doma Krško)

 

Dirigent: Peter Gabrič, prof.

Glasbeni gostje: Združeni zbori Posavja in Dolenjske (zborovodji: Andrej Resnik in Katarina Štefanič Rožanec)

Simfonični orkester Glasbene šole Krško v letu 2018 obeležuje 25-letnico ustanovitve in kontinuiranega delovanja. Svojo obletnico bomo počastili s slavnostnim koncertom, ki smo ga naslovili »K večnemu miru – glasbeni etos za 21. stoletje«.

Orkester se tokrat tako z izborom repertoarja kot s spremljevalnim umetniškim programom kritično odziva na zaskrbljujoče dogajanje v svetu, ki ga vse bolj zaznamujejo vojna, rastoče napetosti med narodi in vznik avtoritarne politike. Kljub tragičnim izkušnjam preteklega stoletja se zdi, da moramo vnovič opozoriti na temeljno spoznanje – mir ni samoumeven. 


Osrednji del koncerta predstavlja ena najlepših glasbenih stvaritev 20. stoletja, Maša za mir valižanskega skladatelja Karla Jenkinsa. Kantata z močnim in sugestivnim protivojnim konceptom prinaša temeljno sporočilo koncerta in glasbeni apel k uresničitvi elementarnega etičnega imperativa za prihodnost miru - nikoli več vojne.

Na slavnostnem koncertu bodo poleg orkestra nastopili tudi Združeni zbori Posavja in Dolenjske pod vodstvom Andreja Resnika in Katarine Štefanič Rožanec.

Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da brezplačne vstopnice predhodno rezervirate na blagajni Kulturnega doma Krško (T: 07 488 01 94, E: blagajna@kd-krsko.si).


Simfonični orkester Glasbene šole Krško