Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8
Quartzite 4tet - Kulturni dom Krško

Quartzite 4tet

petek, 21. 9. 2018, 20.00

Zaradi logističnih težav dela zasedbe, ki potuje z Nizozemske, nocojšnji koncert kvarteta Quartzite žal odpade. Nadomestni termin bomo sporočili naknadno.
Prosimo za razumevanje 

 

 

Koncert iz cikla ARSonica 2018

Cena vstopnice: 10 € v predprodaji / 12 €  na dan koncerta

(za ARSonica 2018 abonma in izven)

Zasedba:

Marko Jugovič – vibrafon

Wietse Voermans – saksofon

Alessio Bruno – bas

Elvis Homan - bobni

Quartzite, oziroma slovensko kvarcit, je ekstremno kompaktna, granularna in metamorfna kamnina sestavljena iz kvarcitov. Tako je mednarodni kvartet definiral svoj glasbeni izraz; raziskujejo meje in gradijo mostove med sodobno klasično glasbo, jazzom in improvizacijo. Njihov zvočni spekter temelji na odprto strukturiranih kompozicijah, ki dopuščajo obilo prostora za presenetljiva avanturistična tveganja.

Nedvomno izviren in unikaten projekt Quartzite 4tet sestavljajo kakovostni in izkušeni glasbeniki, ki so se spoznali med študijem na glasbeni akademiji v Rotterdamu. Praktično povsem nova zasedba je prvič v živo nastopila na polfinalnem tekmovanju Erasmus Jazz Prijs 2016, na katerem so se nadalje uvrstili v finale in dosegli drugo mesto na tem prestižnem tekmovanju.