koncert iz Jazz.etno.worldmusic.akustika 2016 cikla

Cena vstopnice: 10 € predprodaja, 12 € na dan koncerta

Zasedba:

  • Jure Pukl – saksofon
  • Joe Kaplowitz – klavir
  • Nikola Matošić – kontrabas
  • Gašper Bertoncelj – bobni

Bobnar Gašper Bertoncelj je že dokaj poznano ime na slovenski glasbeni sceni. Večino svoje kariere ustvarja v tujini, kjer ga poznajo po njegovi muzikalnosti, živahnem „groove-u” in pozitivnem odnosu do glasbe.

Sodelovanje s svetovno znanimi jazz glasbeniki nam Gašper občasno predstavi tudi na slovenskih odrih, kamor mu je do sedaj, predvsem zaradi njegove priljubljenosti, vrhunskega igranja in dobrih odnosov med glasbeniki, uspelo pripeljati velikane jazza kot so Kevin Mahogany, Lew Tabackin, Dena DeRose in Jim Rotondi. 

Gašperjev širok glasbeni spektrum se kaže tudi s sodelovanjem v ansamblih drugih glasbenih stilov, kot je dolgovrstno sodelovanje z Zoranom Predinom in pa še delujoči ameriški roknrol band - Izzy & The Catastrophics s katerim bo drugo leto izdal novo zgoščenko posneto v Nashville-u.

Za koncert v Krškem je Gašper sestavil ekipo iz vrhunskih glasbenikov iz domačega okolja. Velenjčan Jure Pukl je sicer med najbolj dejavnimi in prepoznavnimi slovenskimi jazz glasbeniki v tujini, ki z Gašperjem redno sodeluje. Američan Joe Kaplowitz je odlični pianist, priseljen v Zagreb, kjer kroji in ustvarja tamkajšnjo glasbeno sceno. Tudi on je v preteklosti že sodeloval z Gašperjem, a v drugačni zasedbi. Ljubljančan Nikola Matošić pa je zagotovo eden vodilnih jazz basistov pri nas. Z Gašperjem redno sodelujeta vse od začetkov njunih profesionalnih glasbenih karier.

Obeta se nam torej glasbena poslastica jazzovskih mojstrov z dolgoletnim izkušnjami, a prvič zbranih v tej zasedbi. Program bo odseval originalne kompozicije in s tem glasbene vizije članov kvarteta, ter njihove variacije jazzovskih standardov.