Orkester se bo na tokratni turneji ponovno predstavil z obsežno kompozicijo, Leitingerjevo stvaritvijo Suita Quasi Balkanika. Delo, ki je bilo prvič izvedeno leta 2006, bo tokrat dobilo nov značaj, zlasti po zaslugi Vlatka Stefanovskega, ki se bo orkestru v tej vlogi pridružil prvič. Skladbo, ki sodi po svojem obsegu med simfonije, je navdahnil glasbeni svet Balkana in Orienta, njen avtor pa bo na tokratni turneji z zasedbo, s katero ga veže večletno sodelovanje, raziskoval njena najgloblja in najsubtilnejša sporočila. Poslušalstvu, ki ga vznemirjajo svetovi drugačnih ritmov in navdušuje ubranost večjih sestavov, se torej v vročici poletja obeta zanimivo doživetje – potapljanje v svet Balkana in Orienta z The Fool Cool Orchestra ter solistoma Vlatkom Stefanovskim in Simonejem Zanchinijem.
Predprodaja, prodaja in rezervacije vstopnic v Kulturnem domu Krško vsak delovni dan med 10. in 12. in med 15. in 17. uro ter uro pred prireditvijo - tel.: (07) 488 0194 – blagajna, (07) 488 0190-info; ter predprodaja (do 29.6.) na Agenciji za mlade Punkt Krško, Sevnica, Brežice – tel. (07) 490 5480.

www.kd-krsko.si

Cena vstopnic: 12 € predprodaja (do 29.6.), 15 € na dan koncerta.

Koncert v Kulturnem domu Krško sofinancira Ministrstvo za kulturo RS, soorganizira MC Krško in sponzorira SL-Inženiring Boršt d.o.o. Medijska sponzorja: Posavski obzornik in Radio Energy.