Vstopnina: 25 €.
 

Zasedba:
Matjaž Robavs,
Domen Križaj,
Nina Pušlar / Maja Martina Merljak,
Jure Ivanušič,
Alenka Kozolc Gregurić,
Marjan Bunić / Damijan Perne,
Lucija Grm,
Ana Ferme / Antea Mramor,
Asja Potisek / Maša Tiselj,
Nives Mikulin / Petra Likar,
Alen Kofol / Ambrož Kvartič,
Klemen Černe / Matevž Mali,
Srđan Milovanivić
.

Muzikal je nastal po povesti Ivana Tavčarja. Pripoved se začne v Ljubljani, kjer Janez, mestni odvetnik, trem damam pripoveduje o ljubezni svojega življenja. V začetku krize srednjih let, naveličan ponudb puhloglavih mestnih lepotic, se odloči, da po dolgem času obišče bratranca Boštjana, ki vodi domačijo na Jelovem brdu pod Blegošem. Tam se mu oko ustavi na Boštjanovi hčerki Meti, ki je med njegovo odsotnostjo zrasla v prelepo mlado žensko. Med njima vzklije ljubezen, a drug pred drugim tajita močna čustva. Preden bi si jih lahko izpovedala, mora Janez zaradi dela nazaj v kotlino.
V Ljubljani Janezu misli nenehno uhajajo k Meti, razmišlja celo o tem, da bi jo vzel za gospodinjo, a meščansko okolje kmečkega dekleta ne bi sprejelo z odrtimi rokami. Rešitev iz zagate mu ponudi bratrančev hlapec Danijel, svetuje mu, naj kupi Mlačanovo kmetijo na Jelovem brdu, se tja preseli in vzame Meto za ženo. Janez res kupi posestvo in svojo odločitev odide sporočit na Jelovo brdo. Ko zaupa novico Meti, ta najprej pomisli, da si je Janez našel drugo nevesto. Vendar pa, ko ji Janez pove, da si za ženo želi prav njo, Meta od prevelike sreče umre. Janez se nikoli ne poroči, saj je Meta njegova edina ljubezen.
Zgodba se zaključi z vrnitvijo k pogovoru pripovedovalca z mestnimi gospemi in k čustvenim pozivom k ljubezni do slovenske zemlje.

Organizator: TMK d.o.o.


 

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000