Notice: Undefined index: translate in /var/www/domdesign/private/lib/items/Domino/Gallery/ModuleCross/view.php on line 8
BIG BAND KRŠKO in solist UROŠ PERIĆ - Kulturni dom Krško

vstopnina: 10 € predprodaja, 13 € na dan koncerta, 7 € osnovnošolci

Uroš Perić je slovenski glasbenik, ki je postal znan po svojih odličnih interpretacijah skladb iz zlate dobe bluesa, soula ter jazza. Med glasbeniki, ki so nanj najbolj vplivali, je prav gotovo legendarni Ray Charles. Uroš Perić je s svojimi nastopi do zdaj razgrel občinstvo že na treh kontinentih - v Evropi, ZDA in tudi že v Afriki.
Snemal in nastopal je s številnimi jazzovskimi orkestri doma in po svetu (Big band RTV Slovenija, Big band RTV Beograd, Big band Swingtime iz Franfurta, Big band RTV Romunija, The Groove Orchestra, HGZ Big band Zagreb, All Euoropean Jazz Star big band itd.)

Big band Krško je s samostojnim delovanjem pričel leta 1994, ko je vodenje skupine prevzel Aleš Suša. V orkestru so zbrani glasbeniki pretežno iz širšega posavskega območja, od Sevnice doDobove. Programsko je orkester precej široko usmerjen in izvaja različne zvrsti glasbe - od revijske, plesne, swinga, latina, fusiona do funka in jazz rocka. Big band Krško se uvršča v vrh slovenskih big bandov, ki delujejo na ljubiteljski kulturni ravni. Iz zasedbe je izšlo kar nekaj glasbenikov, ki so sedaj diplomanti evropskih in svetovnih jazz akademij ter profesionalno delujejo na slovenski in mednarodni jazz in pop sceni.

Organizator: Big band Krško, kulturno društvo.