Vstopnina: 8 € predprodaja, 10 € na dan koncerta.
Za Jazz-etno abonma in izven.

Koncert v okviru Jazz-etno cikla sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

 

zasedba:
Ana Bezjak - vokal,
Matjaž Balažic – harmonika,
Matjaž Antončič – violina,
Davorin Mori – klavir,
Timi Krajnc – kitara,
Rok Hozjan – kontrabas.

Kvintet Piazzolleky sestavljajo mladi glasbeniki, študentje Akademij za glasbo v Ljubljani, Gradcu in Celovcu, ki prihajajo iz Prekmurja, Štajerske in Koroške. Zamisel o kvintetu je nastala jeseni 2006, z željo po izvajanju glasbe argentinskega skladatelja Astorja Piazzolle, ki je skladal in igral v prav takšni zasedbi, v kakršni poustvarjajo Piazzolleky, le da je manjši, pri nas neznani bandoneon zamenjala njena različica – klasična harmonika.
V petih letih sodelovanja so nastopili na številnih odrih in festivalih pri nas in v tujini ter dosegli izvrstne rezultate na glasbenih tekmovanjih. Od leta 2009 redno sodelujejo z Ano Bezjak.

Ana Bezjak je jazz vokalistka in glasbena pedagoginja, ki je svoje prve pevske izkušnje nabirala na odru EST-ja Druge gimnazije Maribor, kjer že vrsto let deluje kot zborovodja pri nastajanju muzikalov in kot vokalna mentorica Šole muzikala. Po študiju Gasbene pedagogike je zaključila študij jazz petja na Konservatoriju za glasbo v Celovcu in se izpopolnjevala pri številnih jazz pevcih in instrumentalistih. Od leta 2006 poučuje petje, nauk o glasbi in klavir na Moderni šoli za popularno glasbo - B.A.S.E. v Mariboru, od 2011 pa tudi jazz petje na Konservatoriju za glasbo v Mariboru. Je pevka zasedbe Papir, s katero so v letu 2010 izdali prvenec Po viharju in občasna gostja Big banda Dom. Kot glavni ali spremljevalni vokal redno sodeluje s številnimi priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, s katerimi se v raznolikih zasedbah predstavlja na odrih ter festivalih v Sloveniji in sosednji Avstriji.