Duo Atanasovski z gosti

Oče in sin sta že celo življenje povezana tudi skozi glasbo. Skupaj smo ju že videli na koncertnih odrih kot je Cankarjev dom, SNG Drama Ljubljana, Dvorana Union Maribor, SNG Maribor..., predvsem, ko se je Ariel Vei kot gostujoči glasbenik priključil očetovim nastopom. Tokrat pa se je izoblikoval pravi pravcati duo z izvirno avtorsko glasbo, ki jo je v času prve karantene spisal mladi skladatelj Ariel Vei Atanasovski.


Devetnajstletnik je zelo uspešno zaključil Konzervatorij v Mariboru in Celovcu ter se jeseni odpravlja na študij v avstrijski Graz. Poleg zgodnjih uspehov na mednarodnih tekmovanjih z violončelom v klasični glasbi, igra tudi kitaro in sklada glasbo. 


Njegov oče Vasko Atanasovski je mednarodno priznan glasbenik in skladatelj, ki je izdal okrog 15 albumov avtorske glasbe in nastopal z glasbeniki, kot so Living Color (ZDA), Hindi Zahra (F), Marc Ribot (ZDA), Vlatko Stefanovski (MK), Michel Godard (F), Simone Zanchini (IT), Bojan Z (F) in številni drugi po vsem svetu.


Lansko leto prvič predstavljen duo Atanasovski, se letos predstavlja v razširjeni obliki, z imenitnimi glasbenimi gosti. Poleg Vaska in Ariela Veia, bodo Arielovo instrumentalno glasbo zaigrali izjemni, uveljavljeni glasbeniki: Marko Črnčec, Marko Korošec in Marjan Stanić; nekaj vokalnih skladb, za katere pa je besedila napisal Danijel Trstenjak pa bo odpela izvrstna vokalistka Maša But. 

 

Zasedba:

Ariel Vei Atanasovski – kitara
Vasko Atanasovski – saksofon, flavta
Gosti:
Maša But - vokal
Marko Črnčec – klavir
Marko Korošec – kontrabas
Marjan Stanić – bobni, tolkala

Stopite v stik

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si
kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV: SI30027110
IBAN: EZR 0110 0600 0029 608 (Banka Slovenije)

KD Krško

Srebrni

Cert ID: 0011/00011

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
KULTURNI DOM KRŠKO
Matična številka: 5096944000