Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

LGL: Groznovilca

LGL: Groznovilca

sreda23. 5. 2018, 18:00, Velika dvorana

za Rumeni abonma in izven

Cena vstopnice: 6 €

Avtorica: Jana Bauer

Režija: Matjaž Farič

Igrajo: Anita Gregorec, Miha Arh, Nina Ivanič, Nina Skrbinšek, Jernej Kuntner, Rok Kravanja, Rok Kunaver, Jan Bučar, Urška Hlebec, Sonja Kononenko

LGL: Groznovilca
LGL: Groznovilca

Groznovilca v nasprotju z večino dobrih mitoloških in pravljičnih likov poskrbi za vrsto prebrisanih dogodivščin. Simpatično poredna junakinja živi nekje daleč in v gozd prileti v čajniku z balonom. Čarobna mivka, ki jo Groznovilca podtakne živalim, povzroči same težave in trmasto preganjanje ježa, ki naj bi dobil steklino, ponuja prav dovolj prismuknjene potegavščine za razvijanje številnih zapletov. Groznovilčini nasprotniki so pestra in nenavadna druščina živali: Polž, Jež, Sova, Veverica, Medved in drugi liki, ki pa kljub vsemu na koncu postanejo njeni prijatelji.


Groznovilca v Hudi hosti pisateljice Jane Bauer velja za mladinsko knjižno uspešnico. Bila je nominirana za nagradi večernica in desetnica; prejela je tudi znak zlata hruška (znak kakovosti otroških in mladinskih knjig). Leta 2013 je pod naslovom Strašna vila u Groznoj šumi izšla pri zagrebški založbi Algoritam, kjer se je uvrstila na Listo dobrih knjiga 2013. Trenutno se prevaja v islandski, litvanski in poljski jezik.  

 

Kontaktirajte nas

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV SI30027110

Več podatkov »