TypeError: 'undefined' is not a function (evaluating 'a.V.bind(a)') https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vflkJkov1/www-embed-player.js:542 in Dh https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vflkJkov1/www-embed-player.js:529 in Ch https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vflkJkov1/www-embed-player.js:560 in Rh https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vflkJkov1/www-embed-player.js:655 https://www.youtube.com/embed/-SxmrKuYv1A?rel=0:12 Prvo očiščenje
Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

Prvo očiščenje

Prvo očiščenje
Srhljivka Prvo očiščenje se vrača na sam začetek serije filmov OČIŠČENJE, ki jo je ustvaril in režiral James DeMonaco. Tako imenovani Novi očetje Amerike skušajo v preostanku leta mejo kriminalnih dejanj spraviti pod en odstotek, zato se odločijo, da bodo preizkusili sociološko teorijo, kjer državljanom v eni od zaprtih skupnosti dovoljuje, da v eni noči dajo duška svoji jezi in agresiji ter lahko vršijo kakršnekoli zločine, posledično pa ne bodo kaznovani. Vendar se nasilje v teh dvanajstih urah razširi v nepredstavljive obsežnosti in zajame celotni narod.

Predstave

Dan
Datum
Ura
sobota
14. 7. 2018
20:00
četrtek
19. 7. 2018
18:00
Prvo očiščenje
Prvo očiščenje
Prvo očiščenje
Prvo očiščenje
Prvo očiščenje
Prvo očiščenje
Prvo očiščenje
Prvo očiščenje
Prvo očiščenje
Prvo očiščenje
Prvo očiščenje
Prvo očiščenje
Žanr Srhljivka
Izvirni naslov The First Purge
Država ZDA
Leto 2018
Scenarij James DeMonaco
Režija Gerard McMurray
Igrajo Y'Lan Noel, Lex Scott Davis, Joivan Wade, Luna Lauren Velez, Marisa Tomei
Dolžina 1h 37min (97 min)
Distribucija Karantanija Cinemas
Cena vstopnice 4,5 €

 

O SERIJI FILMOV
Serija filmov OČIŠČENJE sloni na premisi, da ameriška vlada uzakoni noč Očiščenja. Ta državljanom dovoljuje, da eno noč v letu, natančneje 12 ur, nekaznovano vršijo kakršnekoli zločine – tudi umor – in s tem sprostijo vse svoje frustracije, jezo in zlobo. Obstajata le dve pravili, in sicer prepoved uporabe eksplozivnih sredstev ter imuniteta določenih državnih uradnikov pred gnevom podivjane raje. Če si kdorkoli drzne kršiti ti pravili, ga dočaka javno obešanje. Drastičen ukrep vlade prinese sijajne rezultate, ki se odražajo v zmanjšani stopnji zločina in nezaposlenosti, saj se okrepi tudi ekonomija. 

Prvi v seriji filmov OČIŠČENJE (2013) je postal izjemno dobičkonosna uspešnica. Zgodba se je osredotočala na losangeleško družino, ki je v svojo dobro varovano hišo iz usmiljena spustila neznanca. Ker je bil slednji visoko na prioritetni listi usmrtitev, je na njihova vrata kmalu potrkala skupina krvi željnih posameznikov. 

Leto kasneje je nadaljevanje, poimenovano OČIŠČENJE: ANARHIJA (2014), noč groze preselilo izven spon predmestne soseske. Dogajanje je sledilo zgodbi petih posameznikov, ki so združili moči, da bi preživeli peklensko Očiščenje. Skupino so tvorili policist z željo po maščevanju sinove smrti, mlad par ter mati in hči. 

V tretjem delu OČIŠČENJE: VOLITVE (2016) se piše leto 2025, zgodba pa se osredotoča na senatorko, ki je pred petnajstimi leti v noči sadistične groze izgubila celo družino, zato se v svoji kampanji za predsedniške volitve javno zavzema za popolno odpravo Očiščenja, postane pa glavna tarča krvi željne horde. 

ZANIMIVOSTI
• V filmu Prvo očiščenje se ne bo pojavil noben lik iz prejšnjih treh delov.
• Scenarista in režiserja Jamesa DeMonaca ob snovanju koncepta za filme ni vodila želja po zabavi ali šokiranju občinstva, temveč je želel s temi filmi sprožiti diskusije in nagovoriti nasilje, ki obstaja v družbi. Njegova glavna tarča so bili vseskozi Američani in njihovo dojemanje nasilja, ki je precej drugačno kot drugod po svetu.

Kontaktirajte nas

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV SI30027110

Več podatkov »