TypeError: 'undefined' is not a function (evaluating 'a.V.bind(a)') https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vfljkQIKL/www-embed-player.js:508 in Kh https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vfljkQIKL/www-embed-player.js:495 in Jh https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vfljkQIKL/www-embed-player.js:526 in Yh https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vfljkQIKL/www-embed-player.js:631 https://www.youtube.com/embed/6sJI7QCcpks?rel=0:12 Mumija
Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

Mumija

Mumija

Legenda o mumiji, ki je vse od rojstva civilizacije fascinirala kulture po vsem svetu, bo doživela svoj preporod na velikem platnu. V osrčju zgodbe se nahaja starodavna kraljica, ujeta v kripti pod žgočimi tlemi neprizanesljive puščave. Njena zlonamernost se krepi skozi tisočletja ujetosti in doseže vrelišče, ko se prebudi v današnjem času. Takrat svet preplavi z nepredstavljivimi grozotami. Mumija odpira vrata v nov svet bogov in pošasti ter nas z mešanico čudes in vznemirjenja popelje vse od peščenih nasipov Bližnjega vzhoda do skritih labirintov, ki ležijo pod Londonom.

Predstave

Dan
Datum
Ura
torek
13. 6. 2017
18:00
sobota
17. 6. 2017
20:00
sobota
24. 6. 2017
20:00
Mumija
Mumija
Mumija
Mumija
Mumija
Mumija
Naslov The Mummy
Država ZDA
Leto 2017
Režija Alex Kurtzman
Scenarij Jon Spaihts in Christopher McQuarrie
Igrajo Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallis, Jake Johnson, Courtney B. Vance, Russell Crowe
Dolžina 2h (120 min)
Distribucija Karantanija Cinemas
Cena vstopnice 4,5 €

 

Tom Cruise se na filmska platna vrača v mogočnem spektaklu Mumija, ki obuja tematiko, o kateri človeštvo ugiba že tisočletja. Skrivnostna zgodba o mumiji je prva iz serije Temačni svet (Dark Universe) studia Universal, v kateri bodo v naslednjih letih svoj filmski preporod doživele še nekatere druge klasične pošasti, med njimi tudi Frankenstein, ki ga bo upodobil Javier Bardem, in Nevidni mož z Johnnyjem Deppom v naslovni vlogi. 

Filme Temačnega sveta povezuje mednarodna združba Prodigium, katere naloga je izslediti, preučiti in včasih tudi uničiti zlovešče kreature, da bi pred njihovo zlobo zaščitili družbo. V Mumiji tako v podobi Russella Crowa kot vodjo Prodigiuma Dr. Jekylla, ki so si ga filmski ustvarjalci izposodili v klasični zgodbi Doktor Jekyllu in gospod Hyde. 

Obetajo se veliki filmski spektakli, ki klasične pošasti mnogih filmov in gledaliških predstav povezujejo s sodobnostjo in svetom, v katerem živimo tukaj in zdaj. Vsi filmi bodo prepoznavni po največjih filmskih zvezdah, ki bodo nastopile ob igralskih talentih, katerih kariere so v strmem vzponu. V naslovni vlogi epske pustolovske avanture Mumija bomo tako gledali Sofio Boutella (Atomic Blond), medtem ko bodo ostale vloge odigrali Annabelle Wallis (Kralj Artur: Legenda o meču), Jake Johnson (Jurski svet), Courtney B. Vance (Terminator: Genysis), Marwan Kenzari (Ben-Hur) in drugi. 

Mumijo je režiral Alex Kurtzman, ki je skupaj s Chrisom Morganom tudi producent, oba pa sta zaslužna za kar nekaj zelo uspešnih franšiz – Kurtzman je kot scenarist in producent sodeloval pri Transformerjih, Zvezdnih stezah in Misiji: Nemogoče, medtem ko je Morgan eden glavnih piscev sage Hitri in drzni. Slednjima se je pridružil še producent Sean Daniel, ki je med leti 1999 in 2008 produciral trilogijo Mumija z Brendanom Fraserjem in Rachel Weisz v glavnih vlogah. 

O FILMU
Nesojena egiptovska kraljica Ahmanet (Sofia Boutella) je tisočletja ujeta v kripti pod žgočimi tlemi puščave. Njena zlonamernost in želja po maščevanju, ker se ni izpolnila obljuba, ki ji je bila dana, vrelišče dosežeta, ko grobnico v sodobnem času po nesreči odkrijejo. V obliki uroka, ki se naseli v najemniškega vojaka Nicka Mortona (Tom Cruise), se na površje Zemlje vrne 5000 let po tem, ko so jo sredi egiptovske puščave živo zaprli v mogočno grobnico. Odkar se je prebudila, nihče ni več varen. Človeštvo bodo doletele nepredstavljive grozote zaradi maščevanja, ki se je v njej razraščalo skozi dolga tisočletja. Odpira nam vrata v nov svet bogov in pošasti ter nas z mešanico čudes in vznemirjenja spremlja vse od peščenih nasipov Bližnjega vzhoda do skritih labirintov, ki ležijo pod Londonom. 

ZANIMIVOSTI
• To je prvi film o mumiji, v katerem bo v naslovni vlogi nastopila ženska.
• Ekipa se je mudila na 50 prizoriščih v Evropi in Afriki – od Anglije do Namibije in Francije, polovico dogajanja pa so posneli v studiih na obrobju Londona. Pomembni prizorišči sta univerzitetno mesto Oxford, ki v veliki meri pričara vzdušje filma, in klet Naravoslovnega muzeja v Londonu, kjer hranijo vzorce, ki jih je v 19. stoletju odkril Charles Darwin in so še vedno označeni z njegovim rokopisom. V eni od namibijskih puščav so poustvarili scene, ki se odvijajo v starodavnem Egiptu, nedaleč stran pa so nastali tudi uvodni kadri filma, ki so postavljeni v sodobni Irak. 
• Prizor, v katerem strmoglavi letalo, so skoraj v celoti zares izvedli. Če je Cruise v Misiji nemogoče prosto plezal na najvišjo zgradbo sveta in se potopil skoraj 40 metrov globoko, se je v Mumiji spopadel s prizorom v breztežnostnem prostoru, ki so ga uprizorili na več kot 7000 metrih nadmorske višine, in bi ga bilo na Zemlji nemogoče posneti. Ekipa je akcijski prizor snemala med 22 sekundnim prostim padom, ki so ga piloti izvedeli kar šestdesetkrat. V vsaki paraboli so posneli eno ključno sekvenco.
• Preobrazba v mumijo je vsakič trajala od treh do petih ur. Team maskerjev in frizerjev s Sofio Boutella na čelu se je dela pogosto lotil že ob treh ponoči, da so bili zgodaj zjutraj nared za snemanje. Mumija se skozi film spreminja – njen videz je vedno bolj zlovešč, kar so dosegli z vedno intenzivnejšim make upom in tatuji. Tisti na obrazu so rahlo dvignjeni od kože, kar daje občutek, da so zrasli iz muk in bolečine, ki jim je bila skozi tisočletja podvržena princesa Ahmanet. 
• Glavni rekvizit filma je Ahmanetin sarkofag, ki so ga uporabili na zelo različnih nadmorskih višinah – nekaj metrov pod zemljo, kjer so ga izkopali iz grobnice, in tudi nekaj kilometrov nad njo, ko ga je bilo treba z letalom preseliti v London. Za potrebe filma so izdelali šest variant iz različnih materialov od silikona do gume. Vse so bile seveda precej lažje od originalnih sarkofagov, ki naj bi tehtali do 1000 ton.

Kontaktirajte nas

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV SI30027110

Več podatkov »