TypeError: 'undefined' is not a function (evaluating 'a.W.bind(a)') https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vflr1ry1l/www-embed-player.js:560 in Vh https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vflr1ry1l/www-embed-player.js:547 in Uh https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vflr1ry1l/www-embed-player.js:578 in ii https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vflr1ry1l/www-embed-player.js:684 https://www.youtube.com/embed/xQZxSOuYtxQ?rel=0:12 Krij mi hrbet
Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

Krij mi hrbet

Krij mi hrbet

Genialna akcijska komedija, v kateri sta v glavnih vlogah izjemna Samuel L. Jackson in Ryan Reynolds. Jackson je najbolj iskani plačani morilec na svetu, vrhunski agent (Reynolds) pa ima nalogo, da ga zaščiti. Seveda pa ne gre nič po načrtu. Jackson je namreč njegov zapriseženi nasprotnik. Leta sta se gledala prek svojih pištol, zdaj pa morata sodelovati, kar pripelje do neverjetne dirke z avtomobili, bizarne ladijske eskapade in srečanje z neusmiljenim krvi željnim vzhodnoevropskim diktatorjem (Oldman).

Predstave

Dan
Datum
Ura
sobota
2. 9. 2017
20:00
četrtek
7. 9. 2017
18:00
sobota
9. 9. 2017
20:00
petek
15. 9. 2017
20:00
Krij mi hrbet
Krij mi hrbet
Krij mi hrbet
Krij mi hrbet
Krij mi hrbet
Krij mi hrbet
Krij mi hrbet
Krij mi hrbet
Naslov v izvirniku The Hitman's Bodyguard
Država ZDA
Leto 2017
Režija Patrick Hughes
Scenarij Tom O'Connor
Igrajo Ryan Reynolds, Salma Hayek, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Elodie Yung, Richard E. Grant, Joaquim de Almeida, Kirsty Mitchell, Joséphine de La Baume, Sam Hazeldine, Abbey Hoes, Rod Hallett, Ori Pfeffer, Barry Atsma, Deepak Anand, Mikhail Gorevoy, Truus de Boer, Alan Mckenna, Karl Farrer, Deborah Rock Sam Hazeldine, Deborah Rock
Dolžina 1 h 51 min (111 min)
Distribucija Blitz Film & Video Distribution
Cena vstopnice 4,5 €

 

O FILMU
Domala vsakdo, ki ga je zloglasno smrtonosni najeti morilec Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) kdaj srečal na svojih poteh po vsem svetu, si ga želi videti mrtvega – a to bodo sami videli le, če ga prej iz besa ne ustreli Michael Bryce (Ryan Reynolds), skrbni telesni stražar, ki so ga najeli, da Kincaida varuje. Besneče rivalstvo in morebitno pajdaštvo med napetim in nadvse cenjenim morilcem ter strokovnjakom za varovanje poskrbi za nezaslišano komedijo v hitrem tempu, ki v isti zabavni dogodivščini premešava in na glavo obrača žanre srhljivk o najetih morilcih, ljubezenskih dram o razmerjih med telesnim stražarjem in varovanko ter komedij o moškem prijateljstvu.

Divji lov se začne, ko Interpol s pravkar zajetim Kincaidom sklene tvegan dogovor: če pristane, da pred Mednarodnim kazenskim sodiščem kot glavna priča nastopi na procesu proti krvoželjnemu beloruskemu tiranu Vladislavu Dukhovichu (Gary Oldman), bodo iz zapora izpustili njegovo ljubljeno soprogo Sonio (Salma Hayek), s katero ne gre zobati češenj. Le ena težava jim stoji na poti: Interpol ima pičlih 24 ur, da Kincaida s severa Anglije prepelje v Haag – zavedajoč se, da se bo na poti vse do Nizozemske trlo najetih morilcev, da ga pokončajo.

Stvari se seveda že na začetku hudo zapletejo: agentka Interpola Amelia Roussel (Elodie Yung) z zaporniškim konvojem, v katerem je Kincaid, pade naravnost v zasedo. Odločena, da Kincaida nepoškodovanega pripelje do cilja, se obrne na edino osebo, za katero ve, da lahko zaščiti tudi tisto, česar se ne da zaščititi: svojega zagrenjenega in zgaranega nekdanjega fanta Michaela Brycea (Ryqn Reynolds), ki je nekoč služil denar kot telesni stražar,. Svojčas je bil Bryce med vrhunskimi strokovnjaki v svojem poklicu, a potem ko se mu je hudo sfižila zadnja naloga, je povsem izgubil voljo in ostrino. Zdaj se skuša dokazati – a nikakor ne ob Kincaidu. Dobro se poznata. Pravzaprav po dolgoletni karieri,v kateri se je nenehno izogibal Kincaidovim nabojem, stražarju niti najmanj ne diši, da bi reševal najetega morilca, kaj šele, da bi za takšno barabo tvegal življenje.

Pa se hudo skeptični morilec in njegov docela nemotivirani stražar vseeno podata na skupno dirko proti gorilam, ki prihajajo z vseh smeri, in pri tem se med njima splete svojevrstna nelagodna vez, polna komičnih peripetij. Lahko da si ne zaupata niti toliko, kolikor znata ciljati s prsti, vendar je spremenljiva mešanica občudovanja in stopanja na živce morda ravno dovoljšno gorivo, da dosežeta Haag, obnovita ljubezen, rešita Sonio in povrneta ugled nekdaj priznanemu telesnemu stražarju najetega morilca.
»Všeč mi je vez med Bryceom in Kincaidom,« prav Reynolds: »Možakarja si ne bi mogla biti bolj različna, a skozi film razvijeta nekakšno nejevoljno medsebojno naklonjenost in spoštovanje. V to neverjetno noro akcijsko štorijo je vpletenih več ljubezenskih zgodb.« 

Igrajo še Joaquim De Almeida, Kirsty Mitchell, Richard E. Grant in Sam Hazeldine. Po scenriju Toma O'Connorja je režiral Patrick Hughes, producirali pa so John Thompson, Matt O'Toole, Les Weldon in Mark Gill. Izza kamere so sodelovali direktor fotografije Jules O'Loughlin, kostumografinja Stephanie Collie, scenograf Russell De Rozario in montažer Jake Roberts. Glasbo je zložil Atli Örvarsson. 

O IGRALCIH
RYAN REYNOLDS (Michael Bryce) je igral v nadvse uspešni komediji Deadpool, ki je podrala rekorde gledanosti in s prek 750 milijoni dolarjev dobička po vsem svetu postala najbolj donosna komedija, primerna samo za odrasle. Ryan, ki je film tudi produciral, prihodnje leto na velika platna prihaja v nadaljevanju Deadpool 2, sicer pa smo ga lahko videli v širokem naboru celovečercev, kot so Mississippi Grind, Woman in Gold, The Voices, Selfless, Safe House, The Change Up, Green Lantern, Buried. The Proposal, X-Men Origins: Wolverine, Adventureland, Paperman, Definitely, Maybe, The Nines, Smokin' Aces, The Amityville Horror, Waiting in Van Wilder. Glas je posodil likom v risankah Turbo in The Croods (slednji kmalu dočaka nadaljevanje).
Prek lastnega produkcijskega podjetja DarkFire je nedavno produciral akcijsko komedijo Guidance in risano nanizanko And Then There Was Gordon. 

SAMUEL L. JACKSON (Darius Kincaid) je igral v prek sto filmih in si je z vlogo filozofsko navdahnjenega morilca v Tarantinovi kriminalistični komediji Pulp Fiction prislužil bafto in nominaciji za oskarja in zlati globus. S Tarantinom je sodeloval tudi pri Django Unchained in nazadnje v vesternu The Hateful Eight.
Pred tem smo ga videli v Chi-Raq Spikea Leeja, v Yatesovem Tarzanu, v Burtonovem Miss Peregrine's School for Peculiar, Kong: Skull Island, The Avengers, Captain America: The Winter Soldier, Avengers sequel The Avengers: Age of Ultron, Robocop, Oldboy, Kingsman: The Secret ServicIron Man 2, Lakeview Terrace, Soul Men, The Spirit, Jumper, 1408, Black Snake Moan, Snakes On a Plane, Freedomland, v franšizi Star Wars, v The Incredibles, S.W.A.T, Changing Lanes, Caveman's Valentine, Unbreakable, Rules of Engagement, Shaft, Deep Blue Sea, The Negotiator, The Red Violin, Jackie Brown, A Time To Kill, Die Hard With a Vengeance, Jungle Fever, Ragtime, Sea of Love, Coming to America, Do the Right Thing, Mo' Better Blues, Goodfellas, Patriot Games, True Romance…
Za TV je izvršno produciral risano serijo Afro Samurai, ki je bila nominirana za emmyja. Igral je v TV filmih The Sunset Limited in v z emmyjem nagrajenem Against the Wall, ki mu je prinesel nominacijo za zlati globus. 

GARY OLDMAN (Vladislav Dukhovich) je milijonom gledalcev znan kot boter Harryja Potterja, Batmanov soborec proti zločinu, Dracula, Beethoven, Lee Harvey Oswald, Joe Orton, Sid Vicious in kot terorist, ki v Air Force One ugrabi Harrisona Forda. V prihajajoči drami Darkest Hour upodablja Winstona Churchilla.
Igral je v franšizah Harry Potter (The Prisoner of Azkaban, The Goblet of Fire, The Order of the Phoenix, The Deathly Hallows: Part II) in The Dark Knight (Batman Begins, The Dark Knight The Dark Knight Rises), v The Dawn of the Planet of the Apes, v le Carréjevem Tinker, Tailor, Solider, Spy (nominaciji za oskarja in bafto) in The Book of Eli.
Kariero je začel izključno v gledališču, potem nastopil v TV filmih Mika Leigha Meantime in The Firm in nato presedlal na velika platna v Sid and Nancy, Prick Up Your Ears, Rosencrantz and Gildenstern are Dead, State Of Grace, JFK, Bram Stoker's Dracula, Romeo Is Bleeding, True Romance, The Professional, The Fifth Element, Murder In the First, Immortal Beloved, Lost In Space, The Scarlet Letter…
S svojim menedžerjem in produkcijskim partnerjem Douglasom Urbanskim je ustanovil podjetje, prek katerega sta producirala Oldmanov režijski prvenec Nil By Mouth, ki je prejel devet pomembnih nagrad, med njimi tudi bafto za scenarij. Producirala sta tudi dramo The Contender, ki se je potegovala za kar nekaj oskarjev. 

SALMA HAYEK (Sonia Kincaid) se je z vlogo v biografski drami Frida Julie Taymor potegovala za oskarja, zlati globus, nagrado Ceha filmskih igralcev in bafto.
Trenutno igra v kritiško opevanem celovečercu Beatriz at Dinner v režiji Miguela Artete, v How to Be A Latin Lover ob Robu Lowu in Drunk Parents ob Alecu Baldwinu.
Videli smo jo v Tale of Tales Mattea Garroneja, Some Kind of Beautiful, Grown-Ups 2, Grown-Ups, Here Comes the Boom, La Chispa de La Vida, Americano, The Vampire's Assistant, Lonely Hearts, Ask the Dust, Bandidas, After the Sunset, Once Upon A Time in Mexico, Timecode, Dogma, From Dusk Till Dawn, Desperado… 

Glas je posodila likom v risankah The Prophet po knjigi priljubljenega libanonskega umetnika in pesnika Kahlila Gibrana, Sausage Party Setha Rogena in Puss In Boots.
Na TV je gostovala v seriji 30 Rock in je za svoj režijski prvenec The Maldonado Miracle, ki ga je tudi producirala in v katerem so igrali Peter Fonda, Mare Winningham in Ruben Blades, prejela emmyja. Režirala je tudi videospote za Princea in Jado Pinkett, kot izvršna producentka pa je skrbela za nadaljevanko Ugly Betty, Igrala je v In the Time of the Butterflies in producirala mehiški celovečerec El coronel no tiene quien le escriba Artura Ripsteina po romanu Gabriela Garcie Marqueza.
Poleg kariere v filmski industriji se aktivno ukvarja tudi z mnoštvom dobrodelnih dejavnosti. 

ELODIE YUNG (Amelia Roussel) na male zaslone prihaja v seriji The Defenders, v kateri ponavlja vlogo Elektre iz serije Daredevil. 
Na velikih platnih smo jo nazadnje videli v Proyasovem Gods Of Egypt ob Gerardu Butlerju in Nikolaju Coster-Waldauvu.
Sicer francoska diplomirana pravnica je po študiju igre v Londonu dobila vlogo v domači seriji La Vie Devant Nous in nato v celovečercu Fragile(s), kar ji je utrlo pot v opazne vloge v serijah in filmih, kot so Les Bleus, District 13 Ultimatum, The Girl with the Dragon Tattoo in GI Joe 2: Retaliation Jona Chuja. 

O USTVARJALCIH
PATRICK HUGHES (režija) je priznan režiser celovečercev in oglasov – za PlayStation, BMW, Mercedes, Xbox in Schweppes – za katere je prejel več nagrad (med njimi zlatega leva v Cannesu). Njegov prvi celovečerec je bil kritiško opevani sodobni vestern Red Hill, nato ga je Sylvester Stallone lastnoročno izbral za sodelovanje pri franšizi The Expendables – režiral je nabor zvezdnikov v The Expendables 3. 

TOM O'CONNOR (scenarij) je kariero v Hollywoodu začel prav s scenarijem za Krij mi hrbet, ki je od leta 2011 na seznamu najbolj zaželenih scenarijev. Odtlej piše za velika in mala platna.

Kontaktirajte nas

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV SI30027110

Več podatkov »