TypeError: 'undefined' is not a function (evaluating 'a.V.bind(a)') https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vfllh7JUA/www-embed-player.js:536 in Eh https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vfllh7JUA/www-embed-player.js:523 in Dh https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vfllh7JUA/www-embed-player.js:554 in Sh https://www.youtube.com/yts/jsbin/www-embed-player-vfllh7JUA/www-embed-player.js:653 https://www.youtube.com/embed/YkGWzgWlW3U?rel=0:12 Krčenje
Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

Krčenje

Krčenje

Film KRČENJE režiserja Alexandra Payneja (Nebraska, Potomci, Stranpota, Gospod Smith) je svojevrsten filmski eksperiment, ki v ospredje postavlja vrsto pomembnih tem o človeški civilizaciji - od vprašanj povezanih z ekologijo in prenaseljenostjo do državljanskih pravic, revščine in ilegalnih migracij. Gre za družbeno satiro, v kateri glavni lik ugotovi, da bi bilo njegovo življenje boljše, če bi se skrčil. Ker po postopku v višino meri le skromnih dvanajst centimetrov, kar ustreza zgolj 0,00364 odstotka siceršnje prostornine človeškega telesa, njegovo telo porabi dosti manj naravnih virov. To mu prinese lagodnejše življenje v idiličnem naselju pomanjšanih ljudi imenovanem Ležerni gaj. In tudi kup težav, na katere pred krčenjem sploh ni pomislil. 

Predstave

Dan
Datum
Ura
nedelja
14. 1. 2018
19:00
torek
23. 1. 2018
18:00
Krčenje
Krčenje
Krčenje
Krčenje
Krčenje
Krčenje
Krčenje
Krčenje
Krčenje
Krčenje
Žanr Satirična z.f. drama
Izvirni naslov Downsizing
Država ZDA
Leto 2017
Scenarij Alexander Payne, Jim Taylor
Režija Alexander Payne
Igrajo Matt Damon, Kristen Wiig, Christoph Waltz, Jason Sudeikis, Neil Patrick Harris, Alec Baldwin, Margo Martindale, Maribeth Monroe, Udo Kier, Don Lake, Rune Temte, Donna Lynne Champlin, Joaquim de Almeida, Kerri Kenney, Alison Brooks, Rolf Lassgard, Pepe Serna, Hong Chau, Patrick Gallagher, Paul Constable
Dolžina 2h 15min (135min)
Distribucija Karantanija Cinemas
Cena vstopnice 4,5 €

 

Drama sledi zgodbi Paula Safraneka (Matt Damon) iz ameriške Omahe, ki skupaj s svojo ženo Audrey (Kristen Wiig) sanja o boljšem življenju. Ker je svet prenaseljen in onesnažen, znanstveniki razvijejo revolucionarni postopek, s pomočjo katerega človeka skrčijo na višino približno dvanajst centimetrov. Ljudje kmalu odkrijejo, kaj vse bi jim življenje v pomanjšanih telesih in v svetu, kjer vse stane manj, lahko prineslo. Tudi Paul in Audrey sta med tistimi, ki so pripravljeni tvegati, ko pa stopita skozi vrata pomanjševalne naprave, začneta hitro spoznavati tudi negativne posledice tega domnevnega družbenega preboja. Čaka ju nenavadna pustolovščina, ki za vedno spremeni njuni življenji. 

ZANIMIVOSTI
Ustvarjalci filma so se z znanstveniki posvetovali o tem, kakšen učinek bi pomanjšanje imelo na človeško telo – koliko šibkejši glas bi imel potem človek, padec s kakšne višine bi preživel in podobno. 
Igralka Hong Chau, ki v filmu igra vietnamsko imigrantko z amputirano nogo se je na svojo vlogo najdlje pripravljala. Pred snemanjem je sodelovala s svetovalko, ki ima tudi sama amputirano nogo. Da bi se njeno telo navadilo na življenje z eno nogo in na to, kako ti amputacija spremeni ravnotežje, je nekaj časa uporabljala simulacijski aparat.

Kontaktirajte nas

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV SI30027110

Več podatkov »