Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

ŽIVALSKE NOVICE, igrana predstava

ŽIVALSKE NOVICE, igrana predstava

RUMENI ABONMA

Primož Suhodolčan

ŽIVALSKE NOVICE
Igrana predstava

Gledališče Koper in SNG Nova Gorica

Režija: Ajda Valcl / Avtorica dramatizacije: Ajda Valcl  / Igrajo: Andrej Zalesjak, Rok Matek, Gorazd Žilavec, Medea Novak

Živalske novice na oder postavljajo junake in zgodbe, ki jih je priljubljen sodoben otroški in mladinski pisatelj Primož Suhodolčan, med bralci znan predvsem po svojem razigranem humorju in akcijski komiki, ki jo uporablja za pripovedovanje svojih zgodb, ustvaril kot serijo kratkih pripovedi za najmlajše bralce.


V predstavi je uprizorjenih pet njegovih kratkih »akcijskih komedij«, in sicer: Dolgčas okužil muhe, Trave ni, krave znorele, Vojna za travo, Raca spet padla z neba in Lepo je biti papagaj. V vseh omenjenih epizodah kot glavni junak nastopa simpatičen, včasih neroden, a vseskozi originalen fant Primož, ki se z nenavadnimi živalskimi junaki vedno znova zapleta v napete, nepredvidljive in zabavne peripetije. Uprizoritev je polna situacijske komike in karikiranih karakterjev, ki poleg obilja zabave poskrbijo tudi za kako poučno poanto.


Priredbo je pripravila režiserka Ajda Valcl, ki je uspešno oblikovala že več predstav za otroke in mladino, nazadnje uprizoritev Emil in detektivi (Lutkovno gledališče Ljubljana), ki je bila v letu 2015 nagrajena kot najboljša na Pikinem festivalu v Velenju in festivalu Zlata paličica v Ljubljani.

 

ŽIVALSKE NOVICE, igrana predstava
ŽIVALSKE NOVICE, igrana predstava
ŽIVALSKE NOVICE, igrana predstava

Kontaktirajte nas

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV SI30027110

Več podatkov »