Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

HUD PESJAN, plesna predstava

HUD PESJAN, plesna predstava

RUMENI ABONMA

HUD PESJAN
plesna predstava

Zavod EN-KNAP

Režija in koreografija: Iztok Kovač / Scenarij po predlogi pesmi Hud pesjan Marijana Vodopivca: Iztok Kovač, Jera Ivanc / Ustvarjalci in izvajalci: EnKnapGroup (Ana Štefanec, Luke Thomas Dunne, Jeffrey Schoenaers, Lada Petrovski Ternovšek, Matea Bilosnić in Gilles Noël)


Iztok Kovač in plesalci EnKnapGroup so ustvarili novo otroško predstavo, tokrat za pogumne otroke, ki nosi naslov HUD PESJAN. Predstava, ki je nastala po predlogi pesmi Marijana Vodopivca, na svojevrsten način govori o temi nasilja in odpira mnoga vprašanja. Skupina pesjanov, ki seje strah in trepet, se v predstavi sooči z Vražičko, ki pa je, kot pravi pesmica, še bolj pesjanska od pesjanov. Kaj bo Vražička storila? Bodo pesjani končali v juhici ali ne? Kako se bo zgodba končala?


Interaktivna plesna predstava za otroke je nastala po motivih otroške pesmice, ki pa nikakor ni otroško nedolžna. Govori namreč o serijskem morilcu, ki ga na koncu doleti smrtna kazen, njeno sporočilo pa je jasno iz zadnje kitice – hujše zlo zmaga. A brez strahu – sporočilo naše predstave je povsem drugačno. Predstava namreč na neboleč in nemoreč način spregovori o vedno bolj aktualni temi nasilja, tako družinskega kot vrstniškega, se do njega jasno opredeli in hkrati odpira vrsto vprašanj. Med drugim o smislu in vrsti kazni – ima retaliacija želene učinke ali je večni krog »povračilnih ukrepov« bolje presekati s poskusom prevzgoje, ter o genezi »pesjanstva« – ali se v nasilneža rodimo ali naredimo?

 

HUD PESJAN, plesna predstava
HUD PESJAN, plesna predstava
HUD PESJAN, plesna predstava
HUD PESJAN, plesna predstava

Kontaktirajte nas

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV SI30027110

Več podatkov »