Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

BI SE GNETLI NA TEJ METLI?, lutkovna predstava

BI SE GNETLI NA TEJ METLI?, lutkovna predstava

Julia Donaldson, Axel Scheffler

BI SE GNETLI NA TEJ METLI?

Lutkovna predstava

Lutkovno gledališče Ljubljana

Režija: Jaka Ivanc

Bi se gnetli na tej metli? je še ena od uspešnic škotske pisateljice Julie Donaldson, stare znanke odra Lutkovnega gledališča, in njenega zvestega sodelavca, nemškega ilustratorja Axla Schefflerja, avtorjev znamenitega Zverjasca in nič manj slavnega Zverjaščka. Tudi v tokratni pustolovščini ne bo šlo drugače kot za srečanje s svetom živali, le s to razliko, da bosta mesto skorajda groznega Zverjasca zasedla prav nič zlobna Čarovnica, zato pa toliko bolj nevaren in zlakotnjen Zmaj.

Čarovniška pustolovščina bo zaživela kot lutkovni muzikal, ki bo prikazal zgodbo o čarovnici s sršečimi lasmi in njeni mački, s katero skupaj potujeta na metli. Zaradi velike hitrosti (mogoče pa zaradi mačkine nagajivosti?) čarovnica izgubi svoje pokrivalo, zato se spusti na tla in ga išče vsepovsod.

Čarovnica se nenadoma znajde pred vrsto preizkušenj, pri katerih ji pomagajo vedno novi prijatelji, ki najdejo izgubljene predmete, za nagrado pa dobijo vožnjo z metlo … Da pa ne bo vse tako preprosto, se od nikoder in prav nič slučajno pojavita še strašni zmaj in kosmati, lepljivi stvor.

Bi se gnetli na tej metli? je zgodba o strahovih, prijateljstvu in sodelovanju, ki bo razgibano pospremljena z duhovitimi rimami, glasbo, songi in humornimi preobrati. Pravi lutkovni spektakel v barviti likovni podobi torej.

Predstava bo premierno uprizorjena novembra 2016.

 

Kontaktirajte nas

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
+386 7 488 01 90
info@kd-krsko.si

Uradni podatki

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
ID za DDV SI30027110

Več podatkov »